Mik Miku, Mikuláš přinesl do Martinova mlhu zas! A to takovou, že by se při dnešním Mikulášském běhu v Ostravě dala krájet. Tento tradiční závod, který pořádá MK Seitl Ostrava, přilákal necelou padesátku „otužilců“, kteří ve velmi chladném dopoledni opět bojovali o cenné body do Moravskoslezského běžeckého poháru, do kterého je tento závod zařazen.

V deset dopoledne tak vypustil „Sandokan“ všechny na 5 km dlouhou asfaltovou trať vedoucí přes přírodní rezervaci Turkov a Třebovice. Poté následuje přeběh lávky přes řeku Opavu a pokračuje se po cyklostezce až pod Hladový vrch, kde je otočka a běží se nazpátek stejnou cestou až do cíle na stadion MK Seitl, kde je i zázemí celé akce.

Od začátku šla do čela trojice závodníků Benbenek, Záleský, Szkandera, která po celou dobu závodu spolupracovala a o konečné pořadí se bojovalo až v cílové rovince, kde zvítězil Ondřej Szkandera SSK Vítkovice (17:48) před druhým Honzou Benbenkem MK Seitl Ostrava (17:51) a bronz bral Stanislav Záleský regioRUN (17:59).

Mezi ženami dnes zvítězila opět stylem start-cíl Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (19:41). Druhá doběhla Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (20:20) a třetí Hana Legerská SSK Vítkovice (20:54).

Pro všechny závodníky bylo připraveno občerstvení a asi nejvíce bodl punčový čaj, který zahřál promrzlé závodníky. Na závěr proběhlo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny pěkné poháry.

Moravskoslezský běžecký pohár tak pomalu finišuje, kdy na všechny čekají poslední tři závody a budou jistě k vidění zajímavé souboje o poslední body.

Výsledky