Dnes naposled v tomto roce se v Havířově vydalo 32 zmrzlíků zdolávat sedm Datyňských kopečků. Sníh, mráz, vítr a 12,8 km dlouhá náročná trať dnes čekala na všechny na závěrečné Zimní Kopečkove zařazené do Moravskoslezského běžeckého poháru. Bojovalo se zároveň i o titul pan a paní Kopečkova.

O desáté hodině dopolední tak všichni vyběhli vstříc mrazivému dobrodružství. Hned od začátku šla do čela závodu trojice Záleský, Dominik, Šindelek, kterou už nikdo nedohnal, a tak jak chlapi vyběhli, tak i do cíle doběhli. Zvítězil Standa Záleský regioRUN Havířov (54:34) před druhým Ondrou Dominikem MK Seitl Ostrava (56:04) a třetí skončil Dan Šindelek MK Seitl Ostrava (57:31).

Mezi ženami se od začátku ujala vedení Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice, která pozici první ženy držela až do devátého kilometru, kdy ji předběhla Magdaléna Drastichová, jež dnes v čase 1:00:49 zvítězila. Markét Kašná (1:01:34) s přehledem udržela druhé místo před třetí Ivou Zbořilovou BK SAK Karviná (1:02:50).

Pro všechny účastníky bylo po ukončení závodu připraveno bohaté pohoštění v salónku Havířovského zámku, kde proběhlo slavnostní vyhlášení jak dnešního závodu, tak i titulů pan a paní Kopečkova, kterými se tak jako loni stali Petr Škrabánek a Magdaléna Drastichová (oba MK Seitl Ostrava). Zimní Kopečkova tak udělala hezkou tečku za letošním „kopečkovým šílenstvím“.

Fotogalerie Michaela Kašného

Výsledky