Mrazivé nedělní ráno s teplotou okolo –5 °C dnes prověřilo třicítku běžců na již 49. ročníku Vánočního běhu v Opavě, který je zařazen do Prajzsko-Opavské běžecké ligy.

Na všechny čekal 4,6 km dlouhý zasněžený, ale pěkně upravený, jinak asfaltový okruh vedoucí od školního statku v Opavě přes pole do Otic a poté po silnici zpět do Opavy ke statku. V deset dopoledne tak poslal Jirka Sýkora závodníky na trať.

Hned od začátku šel do čela závodu Patrik Slaný King Team, který dnes nenašel přemožitele a s přehledem v čase 17:33 zvítězil stylem start-cíl. Druhý za ním doběhl Petr Pospíšil TJ Jäkl Karviná, který ještě 500 m před cílem běžel na bronzové pozici, ale v závěrečných metrech zabral a šel na druhou pozici, kterou již udržel a protnul cílovou čáru v čase 17:54. O třetí místo svedli souboj Martin Mička Turdebir (17:58) a David Kořený (17:59), ze kterého vyšel o pouhou vteřinu vítězně Mička.

Mezi ženami dnes také stylem start-cíl i s pádem na trati zvítězila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (19:45). Druhá za ní doběhla Maruška Vybíralová AO Kobeřice (21:10) a třetí skončila Petra Hartmanová Head Pro Team (22:14).

Po doběhnutí posledního závodníka do cíle proběhlo vyhlášení medailistů ve vnitřních prostorách Střední zemědělské školy, kde bylo i zázemí celé akce.

Poděkování patří Jirkovi Sýkorovi a jeho dámám, že perfektně připravili další ročník sice komorního, ale pěkného závodu. Dalším závodem Prajzsko-Opavské běžecké ligy bude na Štěpána další Vánoční běh, ale tentokrát v Hlučíně.

Fotogalerie Michaela Kašného