Posledním letošním závodem Moravskoslezského běžeckého poháru byl Silvestrovský běh v Karviné, který se konal již po 38. V dopoledních hodinách se tak v ulicích městské části Karviná-Ráj bojovalo na zvlněné silniční 10 km trati o poslední body do poháru.

Počasí běhu přálo, a to bylo znát i na účasti, kdy se na start hlavního závodu postavila bez dvou stovka běhu chtivých lidiček. Na své si přišly i děti a mládež, pro které byly připraveny závody v místním lesoparku.

V deset dopoledne se tak všichni vydali zdolávat trať. Mezi muži tak jako loni i dnes s přehledem zvítězil v čase 34:54 Adam Szymanik Atletika Havířov 1965. Necelou minutu za ním doběhl druhý „železář“ Filip Cienciala TJ TŽ Třinec (35:52) a třetí skončil polský závodník závodící v barvách TJ Jäkl Karviná Dominik Gawlas (36:21).

Mezi ženami roli favoritky potvrdila Petra Pastorová MK Seitl Ostrava, která v čase 40:00 i zvítězila. Tu po celou dobu závodu naháněla domácí závodnice Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná, ale nedohnala a v čase 40:54 skončila druhá. Třetí místo obsadila Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (41:30).

Na každého závodníka čekala v cíli vynikající zelňačka, chlebík se škvarkovou pomazánkou, cukroví a kdo chtěl, tak k němu dostal i grog. Závěrem celé akce bylo vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny poháry, ceny a finanční odměny.

Velký dík opět patří všem partnerům akce, a především pořadatelům z TJ Jäkl Karviná za to, že opět perfektně připravili celý dnešní závod.

Poděkování patří také Statutárnímu městu Karviná a v neposlední řadě jednotce SDH Karviná-Ráj za perfektní zabezpečení celé tratě. Po dnešním závodě známe i celkové pořadí Moravskoslezského běžeckého poháru pro letošní rok.

Mezi muži suverénně zvítězil Ondřej Dominik MK Seitl Ostrava, druhý skončil Stanislav Záleský regioRun Havířov a třetí Marek Škapa MK Seitl Ostrava.

To mezi ženami byl boj do posledního závodu, kdy nakonec nejtěsnějším rozdílem zvítězila Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava, před druhou Markétou Kašnou TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice, která o své vedení přišla až dva závody před koncem letošního ročníku, a ještě dnes mohla zvrátit vítězství na svou stranu, ale to se jí už nepodařilo. Třetí skončila Eva Tomaszewiczová MK Seitl Ostrava.

A kdo by chtěl někdy vidět běžet v jednom závodě společně Batmana a Spidermana je zván na další ročník Silvestrovského běhu do Karviné.

Výsledky