Jakub Janda vyhrál 2. ročník Silvestrovského běhu Rohálov. Vítěz se prezentoval v Prusinovicích v závodu dlouhém 4,5 kilometru (převýšení 80 metrů), časem 15:49. Druhé místo obsadil se ztrátou 38 sekund Jiří Novotný z Kladníků, bronz bral za čas 17:04 Radek Tabarka z týmu X-Trail Rychlohrad. Josef Barot ze Slavkova pod Hostýnem (Hostýn Trail, 17:11) byl čtvrtý, Marek Hošťálek (Rohálov Bike Team, 18:11) skončil pátý. Janda tak obhájil první příčku z 1. ročníku závodu z roku 2021.

,,Byl to krátký a velmi rychlý závod. Proto jsem od startu zvolil ostřejší tempo a díky této taktice jsem se brzy probojoval na první příčku. V prvním stoupání jsem náskok na první pozici ještě navýšil,“ prozradil Janda.

Ten si poslední závod v loňském roce užíval. Zejména, když se konal na jeho domácí půdě, kde to velmi dobře zná a často v tomto prostředí trénuje.

,,Nepříjemný byl jenom silný vítr, který potrápil všechny vytrvalce. Nicméně na trati jsem se cítil dobře a příjemně jsem si tak zpestřil silvestrovské dopoledne. Navíc jsem se ještě setkal se spoustou kamarádů a známých,“ pochvaloval si sportovní pohodu Janda. Závod žen jednoznačně ovládla do formy vracející se čerstvá maminka Martina Novotná z Brusného (ONěmec.cz, 21:14), před zkušenou běžkyní Ivonou Hégrovou (Valím valím Hoštěrádky, 24:20). Třetí místo vybojovala Karolína Šašková (DRACY, 25:37).

Silvestrovský běh v Rohálově pořádaly spolky DR.A.CY Team Dřevohostice, Vesani.cz a klub Rohálov bike team. Start i cíl závodu byl u samobufetu na prostranství pod obecním úřadem v Prusinovicích. Trasa vedla po hlavní silnici a po panelovce kolem prusinovického kravína. Startéry závodu, kterého se zúčastnilo celkem 39 běžců, byli Ondřej Němec a Martin Koplík.

Nejmladšími účastníky byli Ondřej Gahura (2 měsíce) a 4letá Marie Kadůrková. Nejstarším účastníkem byl 71letý Oldřich Doležel. Vyhlášení výsledků proběhlo na studni u bývalé trafiky. Po něm si všichni běžci a jejich doprovod ještě připili horkým punčem.