Poříčanské jelito je název běžeckého krosového závodu, který potřetí připravují na sobotu 28. ledna v Poříčanech na Nymbursku. Název vznikl podle tvaru trati, ale i ty jelítka prý zas budou. Opět se poběží soutěže na pět nebo deset kilometrů, před tím si budou moci navíc zazávodit děti – https://poricanskejelito.cz/ .

V minulých dvou ročnících byly největšími hvězdami ženy. V prvním ročníku to byla vítězka pětky automobilová závodnice Olga Roučková (na foto, tehdy se běželo intervalově). Ollie Roučková, tak se prezentuje na netu, běžela pětku a absolutně vyhrála ženy a byla osmá celkově.

Tehdy uvedla: „Můj výkon nechci komentovat. Ze zimní přípravy, kdy nabíráme kilometry, rovnou do sprintu. Běžela jsem na pohodu, věděla jsem jaký čas mi stačí. Tomu taky odpovídá výsledný čas, ale jinak organizačně a terénem TOP závod.“

Ollie se věnuje navigační rallye a po třech letech dřiny a příprav se postavila na Dakar poprvé v roce 2018, kde jako vůbec první žena z České Republiky protla cíl. V roce 2019 Ollie jela na Dakaru v kategorii SidexSide, kde vybojovala 20 místo. Tento rok byl dovršen tím, že obdržela prestižní cenu Zlatého Volantu – Cena Elišky Junkové.

Vloni startovala a dokončila Dakar v kategorii Classic v rámci projektu Z kopřiv na Dakar, kde spolu se svým týmem zprovoznili vrak Suzuki Samurai. A letos opět jede tuto veteránskou kategorii pod názvem Czceh Samurais, ale bohužel media nás krmí hlavně kamiony.

Vloni dokonce absolutně vyhrála pětku Terezka Novotná. A dalo by se říci, že tak odstartovalo svoji neskutečnou sezonu. Původně orientační běžkyně z Hradce Králové, ve sbírce úspěchů má stříbrnou medaili z mistrovství světa juniorů v roce 2009 a bronzovou z roku 2011, domácí titul na sprinterské trati mezi ženami získala v roce 2012, vybojovala po Jelitu dokonce dvě stříbra na republikovém halovém mistrovství, 1.500 a 3000 metrů.

Na dráhovém získala zlato na tři kilometry překážek. A v listopadu přidala bronz v krosu. V nedávno zveřejněných půlmaratonských tabulkách ji patří desáté místo v republice za rok 2022.