V rámci slavnostního vyhlášení výsledků běžeckého Poháru D35 v Holicích zaznělo, že v letošním roce bude tato akce pokračovat.

Pohár D35 bude mít pět závodů a bude zahájen půlmaratony (21,1 km) 2.4. ve Vysokém Mýtě a 29.4. ve Vysoké u Holic. Pak následují dvě desítky – 13.5. Hradubický běh, oba běhy se současnými starty, Pardubice a Hradec Králové, a společným cílem v Čeperce, a 22.10. Okolo Hlubáku v Holicích. Posledním kláním bude Sršský kros v Srchu – trať 21,1 km, a to 4. listopadu.

Novinkou je, že se nebudou počítat všechna bodovaná umístění, ale nejspíše tři nejlepší. Dále bude zachována soutěž pro hobíky, kteří při určité účasti a štěstí při losování budou mít šanci na startovné zdarma v celém poháru v příštím ročníku.

Vítězný Jaromír Hradecký ze Skutče vyhrál i Velkou cenu východních Čech v bězích. Úspěšnou sezónu měla i Leona Blažková. Dala první maraton, pak padesátku a dokonce i stovku na B7.

Na foto jsou zleva druhý Šogorista z Ostřetína Jiří Špaček, třetí závodnice Café Bajer Pardubice Erika Válková z Dolních Ředic, vítězní Jaromír Hradecký ze Skutče a Leona Blažková ze Starého Hradiště a třetí David Kubias. Nedorazila Jana Horáková ze Srchu.