Těžký mokrý sníh a led, teplota lehce pod nulou a 10,4 km dlouhá krosová trať s převýšením okolo 250 m po místních pahrbcích a Bobrovnickém lese dnes čekala na necelou šedesátku závodníků, která se sjela do Hlučína-Jasének na tradiční Zimní běh, který byl dalším závodem Prajzsko-Opavské běžecké ligy.

V deset dopoledne tak poslala Gabka Svačinová všechny dvojnohé a jednoho čtyřnohého závodníka na náročnou trať. V první půli trati se ujal vedení Michal Buba MK Seitl Ostrava, který však v druhé půli trati o své vedení přišel, když se přes něj v kopcovité pasáži přehnali dnešní vítěz Martin Hořínek SK Oceláci Ostrava (46:44) a druhý Tomáš Janeček NAPOHODU! bike team Píšť (46:55). Třetí příčku tak nakonec Michal Buba v čase 47:10 uhájil.

Mezi ženami dnes až na jeden seběh držela po celou dobu závodu opratě pevně ve svých rukou dnešní vítězka Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (52:47). Druhá doběhla závodnice AKEZ Kopřivnice Martina Mazáčová (55:32) a třetí Lenka Beinhauerová BK Ludgeřovice (57:15).

V cíli tak jako vždy každého závodníka vítala Gabka a na každého čekal chlebík s luxusní domácí paštikou či škvarkovou pomazánkou, různé sladkosti, svařáček nebo čaj, což v chladném počasí bodlo.

Na závěr běžeckého dopoledne se uskutečnilo vyhlašování medailistů, a jak už v Hlučíně bývá zvykem, vítěz musel vystoupat na malířské štafle.

Tečku tak udělala tombola s parádními cenami a všichni unavení ale spokojení běžci se mohli vydat na zasloužený nedělní oběd.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného