Poslední Moravský závod série Winter Run zavítal v sobotu na Olomoucké výstaviště Flóra.

Účast byla rekordní, kdy přes sedm set závodníků i v chladném počasí dorazilo zdolávat svou trať, a to lehce zvlněnou čtyřku a osmičku ve Smetanových a Čechových sadech v centru města.

Pro děti byla připravena čtyřstovka a osmistovka v okolí pavilonu E, kde bylo i zázemí celého závodu. Závodní dopoledne tak zahájily dětské závody, po kterých přišly na řadu hlavní závody na 4 a 8 km.

Na čtyřce byl dnes nejrychlejší ze všech Patrik Bejček Trailpoint.cz (14:11). Druhý skončil Ivan Pavlík (14:25) a třetí otužilec Honza Vaníček ŠVB (14:33).

Mezi ženami dnes nenašla přemožitelku závodnice TJ Jäklu Karviná Markéta Kašná a v čase 16:13 si doběhla pro vítězství a získala tak zlatý hattrick na této trati v řadě za sebou. Druhá skončila Svitlana Ilchenko (16:42) a třetí Lenka Buturová NN2023 (17:42).

Na osmikilometrové trati byl opět nejrychlejší Patrik Bejček Trailpoint.cz (29:15) a získal tak dnes zlatý double. Celou dobu ho však pronásledoval stříbrný Honza Vácha Metro Olomouc Running Team (29:34) a bronz bral Tomáš Krátký Táta v kondici / Herbalife (29:53).

Mezi ženami předvedly krásný souboj Martina Mazáčová NN Night Run Team a Hanka Jakubíčková SK 4 Dvory České Budějovice, která celou dobu Mazáčovou stíhala a pomalu ukrajovala její náskok a na posledním kilometru ji udolala. Mazáčová se ještě před cílem pokusila o atak, ale uklouzla a upadla a bylo dobojováno. Jakubíčková tak v čase 33:44 zvítězila, Mazáčová doběhla druhá (33:57) a třetí skončila Ivana Vávrů TJ VTŽ Chomutov (35:14).

Závod rodinných teamů opět vyhráli Martina a Míša Mazáčovi NN Night Run Team. Druzí skončili Michal a Tadeáš Moravcovi STG Česká Třebová a třetí Andrea a David Pavlů.

Závod štafet na 2×4 km vyhrála štafeta NN2023 (Jan Linhart, Lukáš Čermák), druhá skončila štafeta Rozběháme Břeclav (Tomáš Vrzal, Martin Daneš) a třetí PIVI team (Jiří Pivec, Kamil Kračmář).

Příští týden se přesouvá Winter Run do Pražské Ladronky, kde proběhne „Grande Finále“ a bude se bojovat o poslední body do Českomoravského poháru v zimním běhu a zakončí se tak letošní ročník celé série.

Výsledky