Na konci února se v Prusinovicích poběží tradiční silniční závod Rohálovská desítka. Ta ale není jenom desetikilometrovým silničním během. Pořadatelé ji každý rok zpestří pozváním nějaké zajímavé osobnosti. Letos na Hané přivítají bývalou skvělou reprezentantku Československa ve vrhu koulí atletku Helenu Fibingerovou. Ta bude v malé obci na Kroměřížsku také startérkou závodu.

,,Helena Fibingerová je rodačkou z Víceměřic na Prostějovsku. Jejími rodiči jsou manželé Fibingerovi, kteří pochází z Uherského Brodu. Fibingerová s atletikou začínala ve Zlíně, tehdy v Gottvaldově. V kariéře ve vrhu koulí vybojovala spoustu vynikajících úspěchů. Na mistrovství světa v Helsinkách v roce 1983 získala zlatou medaili. Na olympijských hrách v Montrealu v roce 1976 skončila na bronzové pozici. Na mistrovství Evropy brala dvakrát stříbro a to v roce 1978 v Praze a v roce 1982 v Aténách. Na evropském šampionátu získala ještě v roce 1974 v Římě bronz. Na halovém mistrovství Evropy vybojovala mezi roky1973 až 1985 osm zlatých a tři stříbrné medaile. Je také 15násobnou mistryní Československa. Na halovém mistrovství Československa slavila 14 titulů,“ představil čestného hosta v Prusinovicích ředitel závodu Ondřej Němec.

Start jubilejního 30. ročníku Rohálovské desítky v Prusinovicích, nad kterým převzal záštitu hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, bude v sobotu 25. února před místním kulturním domem, ve 12 hodin.

Všichni zájemci se můžou do závodu přihlásit do pondělí 20. února za zvýhodněné startovné 300 Kč. Ženy nad 60 let a muži nad 65 let zaplatí 150 Kč. Po 20. únoru a na místě v den závodu u prezence bude startovné 400 Kč. Veškeré informace jsou na webu www.rohalovskadesitka.cz.