Doslova půlmaratonskou smršť připravili letos pořadatelé ve východních Čechách. Asi nejodvážněji do toho šli ve Vysokém Mýtě, kde si vybrali víkendový termín 2. dubna proti největší domácí masovce. A zatím si nevedou špatně a vypadá to, že v pohodě dají přes dvě stě účastníků. Čeká je silniční klasika s obrátkou v Cerekvici nad Loučnou. Přihlášky jsou na – https://www.vysokomytskypulmaraton.cz/.

Vloni získal pozici největší východočeské masovky opět Pardubický vinařský půlmaraton – https://www.pardubickyvinarskypulmaraton.cz/cs/ . Letos, na půlku je nyní přihlášeno cca 600 běžců, zde bude zase Mistrovství České republiky. Navíc se samostatně běží i desítka a jede se třeba závod na koloběžkách. V tomto roce dojde ke změně na dvoukruhové trati. Nepoběží se až do Starého Hradiště, ale závod bude více situován ve městě, za řekou Chrudimkou.

Po Vysokém Mýtě bude druhým závodem Poháru D35 v sobotu 29. dubna od loňská zcela lesní půlmaraton ve Vysoké u Holic – http://www.vysockypulmaraton.cz/. Jisté je, že oba pohárové závody budou mít i kvalitní obsazení. Obhájit prvenství v soutěži se totiž chystá Jaromír Hradecký ze Skutče a letos chce do poháru výrazně promluvit i nejlepší běžec Hradecka Drahomír Randa.

A kdo by toho neměl dost může se v neděli 14. května vydat na legendární rovinatý silniční půmaraton – 65. ročník KVOK – Kolín – Velká Osek -Kolín – https://online.atletika.cz/…r/2023-05-14 .