Jarním sluncem prozářená, taková byla letošní Jarní 10 v Kravařích na Prajzske. Teplé počasí tak přilákalo v nedělním dopoledni na start tohoto rovinatého silničního závodu po Kutsko-Zábřežských lukách 112 běžců a běžkyň, aby zabojovali o další cenné body do Prajzsko-Opavské běžecké ligy.

Letos po dlouhé době měli běžci k dispozici nově zrekonstruované zázemí ve sportovním areálu na Olšinkách, kde byl i start a cíl a délka trati se tak o 100 m natáhla na 10,1 km. V deset hodin dopoledne se tak všichni za povelu startéra vydali na trať.

Hned od počátku doslova vypálil Petr Muras Kerteam, který si dnes běžel sólo závod a nikomu nedal sebemenší šanci a v čase 33:42 zvítězil a obhájil loňské vítězství. Teprve dvě minuty za ním se začalo závodit, kde se o zbylé medailové pozice poprali borci z MK Seitl Ostrava.

Druhou příčku vybojoval Jan Benbenek (35:58) a o bronz si to na posledním kilometru rozdali Marek Škapa (36:43) a Ondřej Dominik (36:54), kde Marek nad Ondrou zvítězil.

Mezi ženami dnes také suverénně zvítězila stylem start-cíl Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (41:01) a obhájila také loňské vítězství. Pro stříbro si doběhla Hana Bednarčíková Cvilínští Schodaři (42:12).

O třetí místo se bojovalo do posledních metrů v podání Marie Vybíralové AO Kobeřice (42:53) a Veroniky Kusé (42:55), kdy prvně jmenovaná nakonec o pouhé dvě vteřiny zvítězila a brala bronz.

V cíli na všechny čekal chleba s domácí paštikou, nebo pomazánkou z řepy a na zapití byl čaj a kdo chtěl něco ostřejšího mohl si dát slivovičku.

Závodní dopoledne ukončilo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny hodnotné ceny. Poděkování patří tak všem pořadatelům z PBK Kravaře, že opět připravili pro všechny pěkný běžecký zážitek.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného