Zdálo se, že si pořadatelé Vysokomýtského půlmaratonu, neděle 2. dubna, dost troufají, když letos závod vypsali na víkend proti největší domácí masovce. Ale chyba lávky. Letos mají poprvé vyprodáno. Ono za v dnešní době symbolické startovné si dát to samé, co na komerční akci a navíc si to skutečně užít v kontaktu s nejlepšími je prostě paráda. „Náš areál, kde akci pořádáme, není prostě nafukovací a má své limity. Proto jsme registraci stopli a vedeme seznam zájemců, kteří chtějí u nás běžet a pokud se uvolní místo, rádi je do startovky zařadíme,“ uvedl pořadatel Marek Harvan.

O absolutní bednu bude určitě opět bojovat Drahomír Randa ze Stěžer u Hradec Králové, který zde před dvěma lety vyhrál a vloni byl druhý. V ženách patří mezi favoritky Tereza Šedová z nedalekých Srubů, která jako juniorka dokázala vyhrát i Běchovice.

Další východočeské půlky jsou v plné přípravě. V sobotu 15. dubna se běží jako domácí šampionát Pardubický vinařský půlmaraton – počet registrovaných se blíží číslu 700 a levnější startovné je do 31. března. A hned za čtrnáct dní v sobotu 29. dubna ve Vysoké u Holic Vysocký krosový půlmaraton – nejčlenitější půlmaraton v Polabí, tvrdí pořadatelé – tří ohruhový závod situovaný zcela v lese.

I v nedalekém okolí se však připravují další alce – v neděli 23. dubna se běží Nymburský půlmaraton a v neděli 15. května silniční půlmaratonská klasika v Kolíně – KVOK.