Tradiční otvírák Hrabovských běhů v Ostravě, a to Kateřinský ve čtvrtečním pozdním odpoledni přivítal na svém startu přes 150 běžců a běžkyň. Na všechny tak čekaly dva asfaltové okruhy po cyklostezce okolo kostela Sv. Kateřiny, jejíž jméno celá akce nese a opět se bojovalo o další body do Moravskoslezského běžeckého poháru a zároveň i do Hrabovského poháru.

Letos poprvé byly na cyklostezce připraveny i závody pro děti, které si zazávodily před startem hlavního závodu. V sedmnáct hodin za krásného slunečného počasí vyslala startérka Martina Metzová všechny závodníky, aby poměřili své síly na pěti kilometrové trati.

Nejrychleji ze všech tak vypálil a jako tryskáč prolétl celou tratí Patrik Pastor MK Seitl Ostrava a v čase 16:41 zvítězil. Toho celou dobu pronásledoval ostřílený matador dnes druhý Robert Chrudina (17:08) a pro bronz si doběhl další zkušený borec Marek Škapa MK Seitl Ostrava (17:54).

Mezi ženami se po sérii zahraničních závodů a soustředění v pohoří Atlas konečně ukázala na domácí půdě Petra Pastorová MK Seitl Ostrava a s přehledem tak jako její syn zvítězila, kdy protnula cílovou pásku v čase 18:45. Druhou pozici po celou dobu závodu kontrolovala Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (19:21). Adeptky na třetí místo byly až do 4 km dvě. Magdaléna Drastichová a Kateřina Šeděnková, obě MK Seitl Ostrava. Drastichová však již nedokázala zareagovat na nástup Šeděnkové a ta si tak doběhla v čase 20:06 pro bronz.

Nejrychlejšími juniory se stali František Herman (19:17) a Natálie Ester Kašná AK SSK Vítkovice (22:02).

Po proběhnutí cílem každý obdržel pěknou účastnickou medaili a mohl si pochutnat na luxusním bohatém občerstvení, které bylo pro všechny připraveno v zázemí Hrabovské základní školy, kde na závěr proběhlo vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny dárkové poukazy od partnerů akce. Dalším závodem, který nás tak v Hrabové čeká je koncem srpna půlmaraton, kde se opět bude bojovat o cenné body do obou pohárů.

Fotogalerie Michaela Kašného