Nějak v tichosti proběhl pokus naši elitní maratonkyně Terezy Hrochové o splnění limitu na olympiádu v maratonu v Hamburku.

Terezka zde zapsala na konci dubna 2:31:04 a zcela bezkonkurenčně je na čele českých ženských maratonských tabulek. Osobák má z roku 2021, a to 2:29:06. A určitě na tom nic nezmění ani domácí šampionát. Druhá je v tabulkách s 2:46 Petra Pastorová a třetí úřadující mistryně v půlmaratonu Eva Filipiová – 2:54.

Týden po startu v maratonu Tereza bezkonkurenčně vyhrála domácí šampionát v běhu na dráhových deset kilometrů a druhý den si ještě střihla prvenství v jednom pouťáku ve východních Čechách.

Terezu jsem zcela náhodou potkal při švihu. Kráčela si to v pohodě po chodníku v jedné obci v našem kraji. Jak se říká nemohl jsem věřit svým očím, ale později mi došlo, že jsem před pár měsíci jistou mě neidentifikovanou fofrnici přin běhu už zde zaznamenal, a dověděl jsem se, že zde bydlí její maminka.

K maratonskému pokusu uvedla, že její výkon negativně poznamenala stávka železničárů v Německu. „Spoj kterým jsem měla jet nejel, tak jsem se do Hamburku musela trmácet x hodin a byla z cesty unavená. Když už to bylo naplánované, tak jsem to nakonec šla zkusit.“