V sobotu proběhl Šumperský kotel – běžecký super kros. Úžasný závod v krásném prostředí a parádním počasí v areálu Šumperského kotle, kde teď je discgolfové hřiště, ale v minulosti se zde pořádaly věhlasné motokrosové závody. Závodní den byl rozdělen do tří závodů a to žáků, dorostu a dospělých. Před startem každý závodník obdržel startovní balíček v podobě sportovní výživy.

Absolutním vítězem se stal Jan Červinka ze Skialp Dolní Morava, který 4 okruhy zvládl v čase 41:30 min. Gratulujeme. „Tento závod byl hodně technický a užil jsem si jej,“ řekl po doběhnutí do cíle vítěz Jan Červinka.

V kategorii žen (3 okruhy) se vítězkou stala Markéta Šimková ze Šumperka v čase 42:39 min. Vítězka v cíli poznamenala, že takový krásný a těžký závod běžela poprvé a výsledek ji nesmírně potěšil. Kategorii dorostu (2 okruhy) vyhrál Šimon Šimek v čase 24:06 min. V kategorii staršího žactva (1 okruh) vyhrála Anna Paraska za čas 17:01 min.

Mladší žáky vyhrál Štěpán Šimek a děti do 10 let ovládl Jaroslav Mangl ze TJ Sokol Hrabenov.

Na každého závodníka v cíli čekala perníková medaile, bohaté pohoštění ve formě kuřecího těstovinového salátu, ovocného baru a iontového nápoje. Po ukončení všech závodů proběhlo slavnostní vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny krásné věcné ceny a medaile. Všichni si tak dnes pořádně mákli, pobavili se, a hlavně si to užili!

Závodníci nešetřili chválou za špičkově připravenou trať a zázemí závodu, za což pořadatelé děkují a těší se na příští ročník, který je plánován na státní svátek ve středu 8. května 2024.

Výsledky

Fotogalerie