Letos již po páté v řadě se v sobotním odpoledni sjela necelá sedmdesátka závodníků do Hlučína, aby se postavila na start Desítky z Jasének, která byla dalším závodem Prajzsko-Opavské běžecké ligy.

Za zamračeného, ale pro běh příjemného počasí tak na všechny opět čekalo 9,7 km asfaltu, šotoliny, lesních cest, pěšin a dva náročné kopce, Bobrovnický a legendární místní hrb Vinná hora. Na výživné trati byl však i jeden kochací a příjemný úsek okolo řeky Opavy.

Jako vždy se startovalo od areálu Gras Servisu, kde bylo zázemí celé akce a pro fanoušky a rodiny s dětmi byl opět připraven bohatý doprovodný program hlavně pro děti v rámci Dne pro rodinu.

Před startem hlavního závodu si ještě ti nejmenší střihli stovku a poté se na trať vydali dospěláci. Nejrychleji opět vypálil a stylem start-cíl v čase 35:52 zvítězil rakeťák Jirka Pytlík MK Seitl Ostrava, který poslední dobou marně hledá přemožitele! Na druhém a třetím místě běželi až do Kravího dolu Jakub Lukáš Klub přátel death metalu a Olomoucký borec Martin Šnobl, ale ti vinou strhnutého značení špatně zahnuli a ztratili tak nějakou tu minutku, než si to uvědomili a vrátili se zpět na trať. Mezitím šel na druhé místo Patrik Hanzlík BK Ludgeřovice (39:46), a to až do cíle udržel. Lukáš i přes chybu na trati nakonec doběhl v čase 40:41 třetí a na Šnobla zůstala brambora.

Mezi ženami opět suverénně zvítězila Markéta Kašná (42:59). Druhá za ní doběhla Andrea Janásová (48:24) a třetí Gabriela Klemensová BK Ludgeřovice (49:28). Pytlík a Kašná tak ovládli již třetí kros na Prajzske v řadě za sebou. V cíli na všechny čekala Elen, která každého závodníka vítala placákem.

Pro všechny bylo přichystáno bohaté občerstvení, které po zdolání náročné trati přišlo vhod. Závodní část programu ukončilo vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny pěkné ceny od partnerů. Tečkou celé akce pak bylo vystoupení kapely Vybraná společnost, která zahrála k posezení či tanci.

Všichni si tak užili pěkné odpoledne, kdy si mohli zazávodit nebo si jen tak posedět s přáteli u dobrého jídla a pití. Velký dík patří Tomáši a Aničce Hájovským a všem organizátorům, že opět pro všechny běžce i neběžce připravili parádní akci.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného