Po půlroční pauze se v Havířově v nedělním dopoledni opět rozjelo „Kopečkove šílenství“. Na 45 závodníků tak zase čekalo sedm náročných Datyňských kopečků. V deset dopoledne se všichni za slunečného a opravdu horkého počasí, kdy teplota byla okolo 25 °C vydali od Malé Jamajky na náročnou převážně asfaltovou trať po místních hrbolcích, aby zabojovali o další body do Moravsko-Slezského běžeckého poháru.

Nejrychleji dnes vypálil místní dorostenec Honza Wita Lightbike Havířov a nikomu ze soupeřů tak nedal sebemenší šanci a v čase 49:03 zvítězil. Druhou příčku zkušeně po celou dobu kontroloval Zbyněk Škuca AKEZ Kopřivnice (50:27) a třetí doběhl Petr Czilling KILPI RACING TEAM (52:08).

Mezi ženami nejrychleji prolétla tratí Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (58:09), která také zvítězila stylem start-cíl. Druhou příčku tak zkušeně kontrolovala Hanka Legerská SSK Vítkovice (58:52), kterou se však snažila dohnat, ale marně dnes třetí Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (59:53), a to měla Legerská v nohách včerejší půlmaraton v Jistebníku.

Na každého závodníka čekala v cíli parádní medaile a jak bývá na Kopečkove zvykem i luxusní občerstvení, a hlavně chlazený Ryzák, který byl dnes snad povinností. Vyhlášení medailistů proběhlo jako vždy u surfu a pro všechny oceněné dnes byly připraveny sladkosti a uřehtané pivka od Koníčka. Po celou dobu akce opět panovala přátelská a pohodová atmosféra, o kterou se postarali pořadatelé z regioRUNu Havířov, a proto i když je tento závod hodně náročný se zde všichni rádi vracejí.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného