Tomášovi Štverákovi se dařilo v Polsku. V závodu dlouhém 106 kilometrů Beskidzki Topór vybojoval bronzovou příčku. Na trati s převýšením 4800 metrů, dosáhl času 11:59:22. Vyhrál v čase 11:33:10 domácí borec Lukasz Sowa z Katowic, před dalším Polákem Szymonem Wolkem (Tychy, 11:49:16).

Závod startoval minulou sobotu v 1 hodinu v noci ve městě Andrychów, cíl byl v Czarny Grónu.

Štverák si Ulta trail v polských Beskydech užíval. ,,Byl to můj druhý závod v kariéře v Polsku. Konal se na pestré trase, kde kromě asfaltu nic nechybělo,“ upozornil ultra běžec ze Zubří.

,,Po startu jsem začal volnějším tempem, nikam jsem nespěchal a doufal jsem, že soupeři přede mnou se navzájem utaví. To se však nestalo. I když jsem se pokusil o několik nástupů, tak jsem Sowu ani Wolka nedoběhl,“ prozradil Štverák.

S výsledkem i výkonem je ale spokojený. ,,Navíc mě na náročné trati nepotkala žádná krize, ani jsem necítil žádnou únavu,“ pochvaloval si Tomáš Štverák.

Reprezentant Zubří tak může pokračovat v tréninku na vrchol sezony, který ho čeká na začátku září, kdy se v italských Alpách postaví na start Ultra trailu Tor des Geants. Tento závod je dlouhý 350 kilometrů a má převýšení 25 000 metrů.

Už tuto sobotu 27. května se Tomáš Štverák v rámci tréninku zúčastní v okolí Soláně 55kilometrového Ultra trailu Valašský hrb.