Středeční podvečer přilákal na Palackého vrch 141 nedočkavců, kteří se s nadšením vydali vstříc 7,1 km dlouhé trati kolem medláneckého letiště. Trať, která je vyhlášená především svým závěrečným stoupákem, dává zabrat většině běžců, ale zpravidla i předjezdci, který se zde musí vydat ze všech sil, aby se udržel před tahounem závodu.

Tentokrát byl tím nejrychlejším borcem zkušený triatlonista Vojtěch Bednarský, který donutil předjezdce pořádně šlápnout do pedálů. Vojta si poradil se závodem způsobem start-cíl, když se jako jediný dostal pod 24 minut. Jeho výsledný čas 23:58 byl na této trati nejrychlejší od roku 2021. Pro druhé místo si doběhl celkový vítěz loňského ročníku Lukáš Soural, který se dostal do cíle v čase 25:19. Bronzovou medaili si vybojoval s výsledným časem 26:03 Dalibor Hejna.

Mezi ženami dominovala podruhé za sebou Patrícia Puklová, která předvedla další excelentní výkon, když si s náročnou tratí poradila se skvělým časem 28:29. Patrícia, coby loňská celková vítězka, zde sice minulý rok vyhrála třikrát, ale ani jednou se ji nepovedlo dostat pod 29 minut. Druhá příčka připadla Dance Truksové, která podběhla cílovou bránu v čase 29:17. Na třetí místo se dostala stálice TRIEXPERT CUPu Lucie Vaculová, které chybělo 6 sekund, aby se dostala pod 30 minut.

Do konce května nabízí pořadatelé TRIEXPERT CUPu pro zájemce zvýhodněné předplatné na celý pohár. To aktuálně vyjde na 1.662,– Kč, kategorie Junioři a 60–69 let si jej mohou pořídit se slevou za 1.050,– Kč.

Příští týden se celý pohár přesune na atletický ovál Pod Palackého vrchem, kde si běžci poměří síly na pětikilometrové distanci. Závod bude rozdělen na 3 rozběhy a součástí bude také „Dětský běh“ určený pro mladé gepardíky od 1 do 12 let. Pro Dětský běh je nutná samostatná online registrace, kterou najdete zde: https://docs.google.com/….../viewform