Krásně prosluněná a větrná, taková byla letošní Skřipovská litačka. Již počtvrté přivítala malá vesnička na Opavsku Skřipov v sobotním odpoledni na 209 závodníků, aby si všichni společně „zalitali“ po místních lukách, polích, lesích a hřišti. Opět byly připraveny čtyři závody.

Vrabčí 200 m, Holubí 400 m, Orlí 5,2 km a Pštrosí na 10 km, který byl zařazen do Prajzsko-Opavské běžecké ligy. Nejprve závodili na hřišti, kde bylo zázemí celé akce, Vrabčáci a Holoubci.

Nejrychleji své tratě prolétli Agáta Ulmanová (46 s), Matyáš Sedláček AK SSK Vítkovice (47 s), Jan Krumplovič (1:17) a Natálie Ester Kašná AK SSK Vítkovice (1:19), která zvítězila již potřetí v řadě za sebou.

Po dětských kategoriích vylétli nejprve z hnízda na svou zvlněnou trať Orli, a tu nejrychleji dnes zvládl stylem start-cíl Michal Poledník TJ Sokol Opava (17:38), před druhým Milanem Nehudkem Jof X-Team (20:26), který zhruba tři sta metrů před cílem odsunul na třetí pozici po celou dobu druhého Petra Pospíšila TJ Jäkl Karviná (20:30). Závod žen měl opět staronovou vítězku Markétu Kašnou TJ Jäkl Karviná (22:02), která vyhrála již počtvrté a opět stylem start-cíl. Druhá za ní doběhla Michaela Chromík MiLee Team Krnov (22:26) a třetí bikerka Petra Hartmanová HEAD Pro Team Opava (24:04).

Na závěr se tak na trať vydali vytrvalí Pštrosi. Tu nejrychleji proběhl Martin Semerád TJ BIŽUTERIE Jablonec n/Nisou (36:19), druhý finišoval Martin Prokša (37:08) a třetí Jakub Lukáš Klub přátel death metalu (38:55). Mezi ženami s přehledem zvítězila Zuzana Starečková (47:02). Pro stříbro si doběhla Barbora Šeděnková Šeďové (49:02) a bronz vybojovala Tereza Fadrná (49:43).

Po doběhnutí každý obdržel krásnou kovovou účastnickou medaili a bylo připraveno pohoštění. Vyhlášení medailistů vždy proběhlo po skončení každého závodu a pro oceněné byly připraveny krásné originální laserem pálené poháry s logem závodu, bublinky, květina a ceny od partnerů akce.

Po celé závodní odpoledne byl připraven pro děti zábavný doprovodný program a tatínkové a maminky si mohli prohlédnout nejnovější Škodovky, dát si pivko nebo něco na zub a posedět s přáteli. Velký dík patří všem pořadatelům z BK Skřipov, že opět dali do toho srdíčko a připravili pro všechny parádní běžecké závody.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného