Šestá etapa Moravského ultramaratonu se startovala v městě Bystřici. Šestadvacet běžců vyběhlo z Bystřice při tropických 31°C ve stínu a teplota dále stoupala.

Rázné tempo tentokrát nasadil Jaromír Vicari, takže doběhl pouhých 6 minut za Danem Orálkem a před Jirkou Bezroukem.

Naštěstí značná část úvodní fáze etapy vedla ve stínu, zejména pak lesními úseky nad řekou Svratkou u Víru. Byly zde ale i úseky v otevřené krajině mezi poli a po loukách, a tam nebylo kde se skrýt. Stoupání k Věchnovu a dál na Kovářovou bylo následně zaměněno za klesání až do Nedvědice, kde probíhaly jejich letní slavnosti.

Ve Věchnovu se k běžeckému poli připojil Stanislav Juránek, aby doběhl do cíle spokojený a příjemně unavený. Je pravda, že úsek mezi Nedvědicí a Doubravníkem je jeho oblíbený, v předchozích letech zde byly stráně plné malin, letos možná již zarostlých jinými dřevinami.

A z Doubravníka běžce čekalo již jen táhlé stoupání do Bělče a Obory u Tišnova. Kdo toto vydržel, jako bonus dostal příležitost stoupat dál, jen v trošku prudším svahu až nad Veselí a odtud si zasprintovat asi 3 km do cíle v Lomnici.

Zdá se, že podle výsledků jsou na čelních místech karty rozdané a nic nečekaného se asi nestane: Celkové pořadí Orálek, Bezrouk, Strnad mužích a Hájková, Němečková, Dušková v ženách.

O tom, jak dopadne MiniMUM rozhodne až sobotní finále.

Výsledky