Michelle Jennekeová, mladá australská překážkářka vzala internet útokem, díky svému vystoupení během minulého víkendu, na světovém šampionátu juniorů v Barceloně.

I když zcela dominovala v prvním ženském rozběhu na 100m překážek a umístila se jako pátá nejlepší v pozdějším finálovém běhu, byl to Jennekeové zahřívací tanec, který ji proslavil na internetu.

Sportovní server With Leather, který zveřejňoval syrové a 19 let staré záběry předzávodní rutiny, je naprosto stržen zjevnou oslavou Jennekeové a její tanec uveřejnil bezplatně v doprovodu strašlivé hudby. Také pak vydal svou vlastní super pomalou verzi tohoto tance.

USA Today se na to podíval z jiného úhlu pohledu a na to, co Jennekeová předvedla, reagoval: „Je to jedinečný způsob strečinku. Musíte ocenit každého, kdo si sám sebe tolik užívá.“

Sláva Jennekeové se nadále šíří a ani australská média se nedrží zpátky. Prohlašují například, že má „srdce v plamenech“. „Fanoušci jsou si jistí, že je to jen začátek. Že se Jennekeová bude vrtět a závodit i v Riu de Janeiru na OH 2016“, napsal Sky News.

Autralské noviny také přinesly informace o osobním životě této mladé hvězdy. Podle News.co.au je Jennekeová rodačka ze severozápadního předměstí Sydney, Kenthurstu. Kromě běhu přes překážky patří mezi její záliby australský fotbal, fotbal, házená a s láskou pečuje o kočky a psy.

První vzpomínky na to, že Jennekeová má ráda běh přes překážky pochází z dob, kdy byla ještě malá. Seřazovala plyšové medvídky podle schopností skákání,“ napsal News Limited.

Jennekeová se letošních OH v Londýně nezúčastní, ale sexualizace atletek v médiích je často diskutovaným tématem v souvislosti s olympiádou. Na druhu stranu vám můžeme na BezvaBĚHu taky přinést zpravodajství, které oslavuje sílu ženské atletiky :-)

A zde je něco pro dámy…