V pátečním náročném závodě v Palkovicích nedaleko Frýdku-Místku měl nejvíce sil polský borec Tomasz Wróbel z MKS Dziegielów a zaslouženě zvítězil na nové trati v čase 1:05:36. Na druhém místě doběhl Daniel Šindelek (Pepa Team FM – 1:05:56), třetím v pořadí byl Jan Zemaník (Salomon-Suunto CZE – 1:06:17)

Mezi ženami byla nejrychlejší Kateřina Bluchová z SSK Vítkovice – pro vítězství si doběhla v čase 1:13:56. Druhou nejrychlejší ženou byla Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava – 1:16:49), třetí pak skončila Lucie Szotkowská (1. Běžecký Jablunkov).

Další běžeckou akcí pokračovala série závodů zařazených do Moravskoslezského běžeckého poháru 2012. Běh „Palkovice – Kubánkov – Palkovice“ je rovněž součástí Běžecké velké ceny vytrvalců okresu Frýdek-Místek a navazuje na závod, který se běžel loni naposledy, Chlebovice – Kubánkov (14km). Pořadatelství se ujala obec Palkovice ve spolupráci s týmem Josefa Nejezchleby z Atletiky Slezan Frýdek-Místek.

Závodníci vystartovali za ideálního počasí v pět hodin odpoledne na 17km dlouhou trať. Prvních sedm kilometrů se běželo po strmé cestě na vrchol Kubánkova (660 m.n.m.), který je nejvyšším místem v pohoří Palkovických hůrek. Tam byla obrátka a závodníky pak čekal náročný 10km dlouhý seběh zpět do Palkovic.

Právě v tomto seběhu se ukázalo, kdo má natrénováno a kdo ne. Ti, kteří přes prázdniny nezapoměli na objem, to šlo jako po másle. Velmi dobré výkony, které vyčnívaly nad ostatními, podaly dvě ženy – Denisa Krejčiříková a Danuše Škrdová (MK Seitl Ostrava). Obě porazily několik svých soupeřů, o kterých si myslely, že je v životě nemohou porazit.

Uznání si také zaslouží 84letý František Zikeš. I přesto, že si to při cestě zpět sem tam „říznul“ (rozuměj zkrátil :-), zaslouží si náš obdiv za to, že doběhl.

Výsledky

Fotogalerie 109× – BezvaBĚH.cz