Už za dva týdny, ještě dříve než se původně čekalo, odstartuje čtvrtý ročník Salomon Trail Running Cupu. Na Slovensku! Horským lesním během Baba – Kamzík na 26,5 km v Malých Karpatech. Běžce, kteří odběhnou celý STRC, čeká letos rekordních 155,8 km.

„Jsme seriálem zážitkových běhů, a proto bychom rádi nabídli účastníkům rozšíření spektra zajímavých destinací. A zároveň přilákali slovenské běžce k nám,“ říká Karel Glogar, marketinkový manažer firmy Amer Sports, která se zabývá distribucí značky Salomon na českém i slovenském trhu.

Tři slovenské závody pak obsáhnou všechny hlavní regiony země našich bratří. Kromě zmíněného mistrovství Slovenska v lesním běhu nedaleko od Rače, se už 17. května se poběží na Urpín u Bánské Bystrice. A 29. srpna je na programu Beh na Skalnaté pleso ve Vysokých Tatrách.

Jak bude vypadat bodování? „Do celkového pořadí se počítá všech deset závodů,“ potvrzuje Marek Blažek z firmy Apachi, která zajišťuje výsledkový servis. Tedy rozhoduje nejen kvalita špičkových výsledků, ale poctivost startů. Stejně jako v uplynulých letech bude k mání speciální věrnostní cena pro pravidelné účastníky.

Už dříve pořadatelé oznámili termín zcela nového unikátního závodu 11 km dlouhého City trailu v centru Prahy 28. června. Provede závodníky unikátními zákoutími staré Prahy. Má však omezenou kapacitu startovního pole, která se již pomalu plní.

Dalšími zastávkami budou tradiční místa – 1. 5. Boskovice, letos prodloužené až k 13 km. Pak 7. června loni zrozený úspěšný závod z Dolní Moravy na Králický Sněžník a zpět (asi 30 km). Pokračuje se horským půlmaratónem na Lipně 24. srpna. Chybět nebude Beskydská 15 v Čeladné 4. října. A vyvrcholení přinesou Lesní běh v Říčanech (10 km) o týden později a finále na golfovém hřišti v Praze-Motole (8 km) 2. listopadu.

Kompletní info a videoprohlídky tratí najdete na www.strc.cz