Slatiňany – Zástupci dvou východočeských metropolí, Eva Vejběrová z Cyklo Pokr Hradec Králové a Jan Janů z Hvězdy SKP Pardubice, byli nejlepší v červencové Malé ceně Monaka.

Český reprezentant v běhu do vrchu vyhrál doslova rozdílem několika tříd. Desetikilometrovou trať lesního krosu dal za 33:38 minuty a před druhým oddílovým kolegou Milošem Kratochvílem měl náskok téměř tři minuty.

Podobně suverénního triumfu dosáhla veteránka Eva Vejběrová. Před druhou, nejlepší mladou, Markétou Hronovou, měla dvouminutový náskok. V celkovém pořadí mezi 96 startujícími byla jako vždy velmi skromná Eva na 47. místě.

Monako se stává místem velkých návratů. Před měsícem jsem zmiňoval start běchovického medailisty Michala Šmída. V červenci se po desetileté závodnické pauze objevila na trati Věra Voldánová, nyní Černá. V době své největší závodnické slávy vyhrála například Hlinecký půlmaraton nebo byla třetí v Půlmaratonu v Blansku.

Mimo závodní pole na trati poklusávala několikanásobná vítězka monackých závodů, ale i šampionka z B7, Kateřina Matrasová, která se zřejmě připravuje na svoji novou životní roli.

Poslední odstavec věnuji vzpomínce na jednoho soupeře. Nedávno jsem pročítal loňské výsledky a říkal jsem si co je s Grahamem Smithem z Vrchlabí. Napadlo mě, že ho zřejmě pracovní povinnosti zavály na jiný kout světa. Bohužel jsem se nyní dověděl, že tento čtyřicátník podlehl v dubnu zákeřné nemoci.

Výsledky

Foto 205× – KRB