Tento rok vznikl v Pardubicích nový seriál běžeckých závodů s názvem Kunětická devítka. Za jeho vznikem stála myšlenka uspořádat sportovní akci, která by zajišťovala pravidelné sportovní vyžití od jara do podzimu v blízkosti Pardubic v krásném prostření okolí Kunětické hory.

Běžecký pohár je určen všem věkovým kategoriím, od školní mládeže až po seniory, rekreačním běžcům i vrcholovým sportovcům. Každý si může vybrat jeden ze dvou okruhů. Fitness okruh měří 4500 metrů a zvládne ho opravdu každý. Hlavní okruh měří 9000 metrů a nabízí jak dlouhé rovinky, terén, úzké cestičky, tak i výživný výběh ke konci okruhu po schodech na Kunětickou horu.

Během prázdnin byl do závodů Kunětické devítky zařazen i noční zážitkový běh s názvem „K9 Night Run“.

V tuto chvíli je již před námi jen poslední finálový závod, který proběhne 22. října od 17:00. Po něm bude následovat slavnostní vyhlášení celého seriálu. Rozdávat se budou medaile, diplomy a mnoho dalších cen.

Tento rok čeká závodníky ještě jeden závod. V prosinci uspořádáme adventní běh, který připadne na druhou adventní neděli. Start bude v 10:00 a proběhne na tratích klasické Kunětické devítky.

Ze všech těchto závodů bychom chtěli vytvořit tradici. Snažíme se tu být především pro závodníky, pro sport jako takový a věříme, že v následujících letech, stejně tak jako letos, toto předsevzetí splníme.

Pro více informací navštivte náš web www.kuneticka9.cz nebo naše facebookové stránky.

Jakub Jaroš