Na start nedělní noční etapy Lysacupu se postavilo pouhých 168 běžců, ostatní asi znaveni LH24 zvolili odpočinek. Běželo se od Rajské boudy kolem Korýtka a dále hangem od Bezruče, trať dlouhá 6,2 km s převýšením 800m byla krásně měkká, čerstvě zasypána prašanem, v kalendáři Lysacupu byla teprve po čtvrté v dlouhé historii tohoto etapového závodu.

Na start se po týdenní pauze postavil Tomáš Lichý (Splašení goroli, 44:02) a opět si doběhl pro vítězství, s půlminutovou ztrátou za ním úřadoval Petr Hudeček ((mo))mentálně Opavské, 44:34), vyzbrojený hůlkami, ze kterých dokázal vytěžit maximum a předběhnout Vladimíra Kozlovského (Vinotéka u Karla, 44:57), který dokončil s dvaceti sekundovou ztrátou na druhého.

Začátek závodu popsal Lichý: „Odpoutal jsem se od Kozlovského, který běžel společně s Pytlíkem, ještě před Bezručem, do hangu jsem už šel sám. Potom jsem už neviděl žádnou čelovku, která by mě stíhala, takže jsem musel mít solidní náskok. Ke konci museli kluci hodně zabrat, hlavně teda Hudeček, z náskoku hodně umazali.“

Mezi ženami si vítězství pohlídala Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava, 56:06), na druhém místě potvrdila svou vzrůstající formu Hana Holoubková (Beskydští nomádi, 58:09), pouhou půlminutu na ni ztratila Ivona Krejčiříková (VZS Ostrava, 58:38).

Mezi týmy si opět nejlépe vedli Splašení goroli (1. Lichý, 8. Kaleta, 27. Cienciala), kterým se podařilo ovládnout již 7. etapu letošního ročníku. Za nimi doběhli Beskydští nomádi ve složení 6. Peter, 7. Holoubek a 11. Mikloš. Třetí místo v týmech obsadila Vinotéka u Karla, díky bodujícím 3. Kozlovský, 13. Kostka, 16. Říha.

Příští etapu zase poběží ve žlutém trikotu Vít Otevřel (Jump sport), ta bude startovat v sobotu od železničního přejezdu v Ostravici. Poběží se i vložená etapa 3in1, takže kdo nebude míst dost, může pokračovat seběhem na Bezruč a zpátky na Lysou horu kolem Korýtka a dále přes Lukšinec. Prodloužená etapa se vyhlašuje zvlášť a měří pěkných 16,2km s převýšením téměř 1500m, na nejlepší čekají v cíli prize money.

Výsledky