V krátké době si běžci opět mohli zazávodit v noční Praze. Po Birell desítce série RunCzech se přes 1500 běžců sešlo v Letenských sadech, aby poměřilo síly na další zastávce závodů Night Run. Do cíle 10 km trati doběhli vítězové obou kategorií s komfortním náskokem na druhého v pořadí. Mezi muži neměl konkurenci Michal Majoroš za 34:32 a v ženách si pro vítězství s obrovským náskokem doběhla Zuzana Rusínová v čase 38:29.

Na pražské Letné to včera žilo. Dopoledne se Pražané dočkali otevření tunelu Blanka, ale z pohledu běžce bylo zprovoznění jakési „díry v zemi“ jen malým rozptýlením před hlavním bodem dne. Večer totiž měla dorazit do hlavního města populární série zážitkových nočních běhů Night Run.

Závod, který je i součástí Pražského běžeckého poháru si nenechala ujít ani dnes velmi vytížená primátorka Adriana Krnáčová. Ta, ačkoliv podle svých slov na běhání nemá tolik času, si s jistotou pohlídala střed startovního pole a v doprovodném Avon běhu na 5 km zaběhla čas 34:41.

Zážitkový běh přinesl přeci jen i zážitkové časy. Vždyť z tisíce závodníků na 10km distanci jich jen prvních 16 stlačilo svůj čas pod 40 minut. O místo na podiu se ale muselo tvrdě bojovat. I když…

Mezi muži vitězný Michal Majoroš opanoval závod stylem start – cíl. „Po 700 metrech jsem se odpoutal a takřka celý závod běžel sám. Vzhledem k tomu, že jsem to tu bral tréninkově s výhledem na půlmaraton v Hradci jsem spokojen i s časem,“ popsal průbeh závodu neohrožený vítěz.

Ten za sebou téměř o dvě minuty nechal sokolovského Petera Maurera, který finišoval za 36:21 a o další půlminutu zpět v čase 36:53 si pro třetí místo doběhl Pavol Stanek.

Poslední dozvuky babího léta si nenechaly ujít spousty lidí a nejen v zázemí, ale i po celé trati vytvořily příjemnou atmosféru, která si v ničem nezadala se závody RunCzech. Pozoruhodnou kulisu pak dotvářely všudypřítomné čelovky závodníků nabízející jedinečnou podívanou. Spolu s krásnými výhledy na nábřeží a Prahu jako na dlani udělaly ze sobotního večera skvělý běžecký zážitek.

Kdo ale neměl čas se kochat výhledy byla vítězka ženské kategorie Zuzka Rusínová. Ta nedala svým soupeřkám žádnou šanci a jako jediná se dostala pod 40 minutovou hranici.

„Nevěděla jsem, jaké tu budou soupeřky. Chtěla jsem se pohonit Lenkou Šibravovou, ale nakonec jsem musela závodit jen vepředu s chlapy,“ hodnotila s úsměvem na tváři vítězka. Ta si zatím na závodech Night run drží stoprocentní bilanci. „Běžela jsem jen tady a v Mostě a oba závody vyhrála, takže spokojenost. Teď už trochu odchází forma, takže na podzim už mě čekají jen nějaké menší běhy,“ nastínila plány na konec sezony.

Lenka Šibravová nakonec byla druhá se ztrátou více jak 3 a půl minuty za 42:01. Na třetí příčku vystoupala Ivana Dolanová s časem 42:46.

+ Přidej si svůj běh do tréninkového deníku

Výsledky