Máte pocit, že jste tak tlustí, že nemůžete běhat? Že by se na vás všechno třáslo, lidi by si na vás ukazovali prstem a byli byste jen pro smích? Podívejte se na fotky osmadvacetileté Valerie Sagunové, jogínky z kalifornského San José a možná změníte názor. Protože vůbec nejde o to, co vidí ostatní, jde o to, jak se cítíte vy sami.

Server Buzzfeed přinesl fotografie Sagunové, která jógu provozuje poslední čtyři roky ve snaze inspirovat ostatní, aby se nebáli i s nadváhou sportovat. Hatha je soubor cviků známých jako ásány, jež vám mají pomoci protáhnout kůži, svaly i kosti.

Sagunová začala dávat své fotky na Instagram pod uživatelským jménem Big Gal Yoga před rokem a půl.

Valerie Sagun / instagram.com

„Nejdřív jsem používala jenom Tumblr,“ vyprávěla BuzzFeed Life Sagunová. „Pak ale počet těch, kteří mě sledovali, dosáhl deseti tisíc, a lidé mě začali prosit, abych se přihlásila na Instagram. Tak jsem to udělala.“

A její fotky jsou parádní.

Valerie Sagun / instagram.com

Pozice vrány? Spíš královny.


Pro začátek: pro její jogínské oblečení byste vraždili.

Valerie Sagun / instagram.com

„Pro silnější ženy může být obtížné sehnat padnoucí legíny,“ vysvětluje. Ale na rovinu, vypadá skvěle. Pokud hledáte pohodlné, barevné, funkční oblečení, Sagunová doporučuje značky Rainbeau Curves a Fractal 9.

Její sebevědomí je nakažlivé.

Valerie Sagun / instagram.com

„Během hodin jógy na svoje tělo nijak zvlášť nemyslím,“ přiznává Sagunová. „Jóga je pro mě o mysli a pozitivním přístupu. Trpěla jsem úzkostmi a depresemi a praktikování jógy mi s mými obtížemi pomohlo.“

Pořád zkouší nové věci.

Valerie Sagun / instagram.com

Jako je třeba válec na jógu. „Při protahování vám to pomůže mnohem víc otevřít záda,“ prohlašuje Sagunová.

Stále se snaží posouvat dál.

Valerie Sagun / instagram.com

„Akrojógu jsem se hlavně kvůli své mohutnější postavě bála zkusit a měla jsem o ní pochybnosti,“ píše Sagunová na Instagramu. „Ale byla moc zábavná.“

Sagunová miluje jógu do té míry, že se aktuálně snaží stát její učitelkou.

Valerie Sagun / instagram.com

Zaregistrovala si projekt na GoFundMe, který jí má pomoci sehnat peníze na školné v 7 Centers Yoga Arts v arizonské Sedoně.

„Jako statná žena s tmavou pletí můžu dokázat, že spousta lidí, kteří jsou na veřejnosti jen řídce zastoupení, dokáže naprosto cokoliv,“ říká.

Valerie Sagun / instagram.com


„Potřebujeme rozmanitost, aby se z ní jednoho dne mohla stát úplně běžná věc.“

Valerie Sagun / instagram.com

„Každý, koho jóga zajímá, by se při jejím praktikování měl cítit dobře,“ dodává.