Nejen běh. Ale i testy bot, kolečkové lyže, překážková dráha, koncert živé kapely a opékané buřty. V prázdninovém duchu se nesl už třetí Běžecký happening, prémiové vydání Běžecké školy Prahy 4 o uplynulém víkendu.

Epicentrum se přesunulo do areálu bývalých branických ledáren. Samozřejmě se poběhalo, rozcvičku vedl držitel mnoha federálních vytrvalostních rekordů Róbert Štefko. „Pořád běhám a trénuju, ale víc mě to bolí. A když jsem zraněný, tak z toho nemám ten správný pocit,“ postěžoval si trochu.

Účastníci zkoušeli běžecký materiál progresivní značky Salming, ale také zpestření od dalšího severského zástupce Swix, kolečkové lyže. A pak se nejen děti vydaly na překážkovou dráhu, pod ostnáčem se ale plazit nemusely. V tu chvíli všichni už dávno zářili duhovými barvičkami, neboť hned v úvodu si představili projekt Barvám neutečeš.

K tomu hrála kapela Lovci Nedvědů, klábosilo se o všem možném a pojídalo a popíjelo rozhodně ne podle běžeckých kuchařek. Tentokrát s povolením. Shovívavě se k pohodové akcičce postavilo i počasí. I v nedalekém Podolí útočila průtrž mračen, tady spadlo jen pár kapek. Na osvěženou. Běžíme dál.