Přes spáleniště, přes krvavé řeky, pluk za plukem jdem neochvějně dál. Na naší straně srdce, právo, věky, jdem vpřed jak čas, jak pomsty hrozný val. Směr Praha!

Ano, směr Praha. Tuhle písničku jsme museli zpívat za totáče na vojně, když jsme pochodovali, dnes si ji pobrukujeme taky, protože jsme doběhli naši první velkou cestu kolem světa.

Minulý týden v pátek, přesně po měsíci, kdy náš kamarád Petr Zimáček jako první bezva běžec proběhl 40 075 kilometrem rovníku, doběhl náš další účastník Petr Jorníček z Ostravy do cíle, kterým bylo Staroměstské náměstí.

Nezbývá nám, než Petrovi pogratulovat k tomuto úspěchu a odměnit jej tričkem s nápisem BezvaBĚH.cz.

První cesta kolem světa je tedy již za námi, loni 10. května jsme vyběhli k rovníku z pod Staroměstského orloje v Praze. Devátého března jsme měli v nohách 51113 km. Cesta tedy trvala přesně 10 měsíců.

Naše další cesta kolem světa pokračuje ze Staromáku na severní pól a potom přes Aljašku dolů k pólu jižnímu.

Chceteli se zúčastnit této dobrodružné cesty taky, zaregistrujte se u nás a poté si založte tréninkový deník. Vaše naběhané kilometry se pak budou společně s vaším komentářem objevovat v našem nejnavštěvova­nějším fóru.

Nyní, po šesti dnech, se už nacházíme ve Švédsku nedaleko Jönköpingu.

Jönköping je město v jižním Švédsku, hlavní město stejnojmenné provincie ležící na jižním konci jezera Vättern. Žije zde 84 000 obyvatel. Město je známé jako centrum vzdělání a to především pro zdejší univerzitu. Působí zde taky úspěšný hokejový klub, mistr ligy ze sezóny 2007/08, nesoucí jméno HV 71.

V anketě, kdy doběhneme do cíle, hlasovalo: 11,1% – do konce února, 22,2% – do 10. března, 44,4% – do konce března, 22,2% – do konce dubna.

Na titulní fotografii vás z cíle naší cesty zdraví náš nový dopisovatel a zpravodaj Martin Singr – Petr Jorníček to má totiž z Ostravy trošku daleko :-)