V neděli 24.dubna pořádal AK Sokolov další ročník Sokolovské hodinovky. Za chladného a větrného počasí se nám podařilo dosáhnout slušných výkonů a potvrdili jsme si správný směr v přípravě na hlavní akce sezóny.

Jirka Folvarčík běžel svůj standard, Martin Horváth se proti loňskému roku zlepšil téměř o 500m, Pavel Simeth o 200m a já o skoro neuvěřitelných 900m.

Své vlastní zlepšení vnímám jako souhrn lepší trénovanosti a lepší hlavy..... Dokázal jsem především zvolit předem spočítané tempo a i přes lákavou možnost dotáhnou skupinku s Pavlem mnohem dříve jsem odolal předčasnému zvýšení tempa a běžel si tzv. svoje..... Po 45 minutách se dostavil výsledek, kdy jsem zpomalující skupinku postupně dotáhl a kamaráda Pavla o celých 15 metrů „rozdrtil“. Zlepšil jsem techniku a projevilo se pozitivně i pozvolné snížení mojí váhy.

Velmi slušné osobáky zaběhli i další, kteří s námi alespoň občas trénují – Martin, Martin, Tomáš, Míša, Markéta, Petr.

Závodu se nezúčastnila Eva Hejnicová. Ta však o den dříve dosáhla výborného výsledku a času na 1/2 maratonu v Plzni – čas 1:41:17 hodiny. No a další naše kamarádka, která s námi rovněž pár tréninků zaběhla – Renata Zatloukalová – běžela skvělý osobní rekord na maratonské trati – 3:34 hodiny ( ano, některým z nás se to zdá nemožné a v takový čas nedoufají ani ve snu ). Oběma děvčatům blahopřeji.

Neběžel ani Václav, ale osvědčil se jako výborný fotograf. Děkujeme za fotky!

V sobotu 30. dubna ještě otestujeme svou rychlost na dráze – zaběhneme na Chodovské tretře 5000m. A bude květen, kde nás 21. 5. čeká „domácí“ Karlovarský půlmaraton. K němu směřuje naše příprava a tam podáme nejlepší výkony. Teda chceme..... Držte nám palce !