V Ostravském Bělském lese si dnes pro vítězství doběhl Radek Karnufek – 19:41 min. Na druhém místě skončil Daniel Grecman – 20:11 a na třetím pak Marek Zeman – 20:18 (všichni SSK Vítkovice).

V ženách si poradila s místy zledovatělou tratí nejlépe Tamara Stonová – 22:48 min. Stříbrná skončila Kateřina Bluchová – 23:26 (AK Kroměříž) a bronzová Adéla Esentierová – 24:00 (Baláž Extreme Team Ostrava).

Už po čtyřiadvacáté se sešli běžečtí nadšenci na startu Vánočního krosu, memoriálu Drahomíra Gromotoviče a Bohumila Prauzka. Bylo jich celkem včetně dorostenců a žáků 81.

Šestikilometrová trať vedla lesem po zasněžených stezkách, na kterých bylo občas kluzko. S tím si však už závodníci, kteří se pravidelně této populární akce účastní, umí poradit.

I přesto, že bude příští rok tento závod slavit už čtvrtstoletí, místostarosta Městského obvodu Ostrava – Jih o tom, že v jeho rajónu lidé pořádají běžecký závod, ani nevěděl.

„Příští rok, pokud všechno půjde, jak má, tak si tento kros zaběhnu. Přihlásím se ale do kategorie šedesátníků, tam budu mít snad šanci vyhrát“, řekl při vyhlašování vítězů třicetiletý místostarosta Radim Lauko.

Musel by však hóóódně potrénovat, protože šedesátníci jsou v našem „kraji razovitem“ velmi rychlí :-)

Výsledky

Foto Otto Seitla

Zítra si můžete zazávodit také v Jilešovicích. MK Seitl Ostrava pod vedením Jury Brože zde pořádá Štědrodenní běh Jilešovicemi. Start tohoto čtyřkilometrového běhu je naplánován na desátou dopoledne před restaurací U Malury.

Na Štěpána si můžete zaběhat opět v Ostravě. Jaromír Horák se svým týmem odstartuje u porubského stadionu Sareza (bývalý TJ VOKD) už 34. ročník Štěpánského běhu Porubou. Propozice naleznete zde.

Běhů na Moravě se o svátcích koná více. Ve Znojmě pořádají v neděli 31. ročník Vánočního běhu, v pondělí vás bude ve Zlíně očekávat Jirka Prokop se Štěpánským během. Na Štěpána se bude také běhat v Kyjově.

V Brně si můžete zkusit v rámci Brněnského běžeckého poháru Štěpánský běh Syrovice a to na tratích od 150 m pro děti až po 9,4 km pro dospělé.