Devátou etapou, která dnes startovala v Malenovicích u restaurace Rajská bouda, se dostalo do druhé půle vrchařské klání s názvem Lysacup. I když náš „region razovity“ sněhovými kalamitami netrpí, na místě startu čekal běžce rozbředlý sníh. Blízké okolí Lysé hory se však už může pyšnit pokrývkou, kterou někteří z nás tuto zimu mohli zhlédnout snad jen ve filmu Anděl na horách.

Při neúčasti Ondřeje Horáka (včera doběhl jako třetí na Zimním běhu přes Kosíř) se k historicky prvnímu etapovému triumfu otevřela cesta Tomáši Lichému – borci, který by v případném bodování za poslední tři týdny neměl konkurenci. Tak se i stalo a junior, který v celorepublikovém vrchařském poháru zle zatápí nejužší špičce, ukázal i v náročném podvrcholovém terénu svá záda ostřílené lysacupovské elitě.

Z té se nejlíp vedlo otci zakladateli tohoto podniku Petru „Hudymu“ Hudečkovi, který si po silvestrovském bramborovém umístění opět vylepšil své výsledkové maximum. Při jeho stále stoupající výkonnosti se můžeme dočkat, že k zatím neohroženému vedoucímu triu Čer – Sventek – Kasalík přibude další kanditát na absolutní vítězství.

Tomáš Čer po posledních dvou nepovedených etapách opět zabral a dnešní třetí pozice v cíli mu vynesla i potřebné body ke zvýšení náskoku v souboji s největšími soupeři Ladislavem Sventkem a Radimem Kasalíkem.

Ženská kategorie má o absolutní vítězce téměř jasno, Tamara Stonová se dnes výborným výkonem opět s přehledem dostala do elitní čtyřicítky v absolutním pořadí.

V kategorii Skokan roku předal modrý trikot dosavadní lídr Lukáš Krejčí (PepaTeam F-M) Robertu „BOBika“ Hegedusovi z VZS Ostrava, třetí místo si drží Libor Bednarz z X-COBRAS.

Nejúspěšnějším týmem dnešní etapy se stala sestava (mo)mentální opavských dup, která si zároveň tímto dílčím triumfem upevnila celkovou třetí příčku.

Soutěži týmů kraluje stále bez ohrožení slovenská zostava Inov-8run.sk, stříbrnou pozici drží koalice X-Air a Fialových kober.

Výsledky

Opravdu profesionální foto Martina Dedka

Foto Pepa Teamu

Týmy, které informují na svých klubových stránkách o dění v LYSACUPU:

Pepa Team 3SA Racing Team BK SAK Karviná
Inov-8run.sk CK Frenštát p. R. Racing Olešná
SK Valašské království VZS Ostrava X-TRAIL

Autor příspěvku Radim Lipták je členem frýdeckomísteckého běžeckého oddílu PEPA TEAM, který jen tak mimochodem miluje hory :-)