Antonín Rektor i Sváťa Kacířová skončili čtvrtí v sobotním pražském Winter Runu na Ladronce. A potom dostali skoro čtyři tisíce korun jako prémii za vítězství v celkovém pořadí Pražského běžeckého poháru 2016. Celkem se rozdávalo 25 000 Kč!

Běžecké sezona vlastně nikdy nekončí, jen jedna plynule přechází v druhou… Proto i slavnostní vyhlášení PBP proběhlo v rámci parádemaršů jiného závodu. Jako uzavření roku minulého, ale stejně i pozvánka na ten nadcházející.

Skoro polovina oceněných PBP 2016 se tak potkala na větrné břevnovské pláni a mohla si i přímo na trati připomenout loňskou bilanci. V 11 pohárových podnicích od dubna do listopadu, od Modřan přes Petřín až po Senohraby, od čtyřkilometrového běhu až po čtrnáctku na Čtrnáctce (Praze 14) se ukázalo 2 233 účastníků, z nichž většina se chystá i na nový třetí ročník.

„Určitě nebudu chybět. Moc se mi to líbilo. Absolvoval jsem osm závodů a poznal i některé, které jsem vůbec neznal. Třeba Žaludskou osmu na Točné. Malý závod, ale parádní prostředí, takové jsou úplně nejlepší ze všech,“ shrnul na stupních vítězů vítěz veteránů sedmdesátníků Evžen Ge, pravidelný a letitý účastník mnoha běžeckých akcí po celé zemi. Stejně mluvil i hbitý lídr šedesátník Pavel Fišer. To pořadatele velmi potěšilo, protože přesně za ně vystihli ideu poháru.

Čahoun Tonda Rektor tak ani nesmutnil ze čtvrtého místa. „Jezdím hodně na běžkách, tomu odpovídá forma,“ usmál se. Správně, užívá sněhu, na běhání bude ještě času dost. Což potvrdili i absolutně bronzoví Martin Hejný s dcerou Annou-Marií, kteří pozdravili publikum videochatem ze Šumavského skimaratonu.

To Sváťa Kacířová bojovala s nemocí, ale už se rozbíhá. A další nezdolné „běžky“ jako Karla Mališová vyskotačily na pódium víckrát, ať za Pražský pohár, tak za Winter Run, a udělaly si hezké odpoledne.

Ladíme program Pražského běžeckého poháru 2017, osvědčené zastávky určitě nezmizí. Můžete se těšit.