Tři dny a víc než sto přihlášených. Přitom start je až za devět měsíců! Druhý ročník Zátopkovy desítky jen potvrzuje, jak dokázal běžce zaujmout.

„Jsem moc rád. Vylepšíme zázemí závodu i dětské závody. Štafety neboli dvojice nepoběží až úplně na konec startovního pole, ale v průběhu podle pořadí přihlášek, takže nebudou muset dlouho čekat,“ vypočítává ředitel závodu David Dvořák některé plánované změny.

Termín je 12. srpna, stejný jako v tomto roce, jen namísto soboty to bude neděle. „Prázdninový termín se mi líbí, je tady v lese nejkrásněji, všechno voní,“ dodává mladý muž, který zde na dědově chatě trávil dětské prázdniny.

Zátopkova desítka vede na pětikilometrovém okruhu v lese u Staré Boleslavi, kde legendární běžec trénoval, a běhá se intervalově. Hned v prvním ročníku si svoji atmosférou získal přízeň a vzbudil velký zájem.

„Nechci z něho dělat masovku, proto je počet čísel hlavního závodu omezený na 500, doporučuji se přihlásit s předstihem,“ vysvětluje Dvořák. Takže se i na čas volna vyplatí v tomto případě lehce naplánovat.

Na www.sportt.cz je do konce roku zvýhodněná cena registrace za 400 Kč. Co takhle tip na vánoční dárek? Pořadatelé slibují vystavit dárkový certifikát.