Inov-8 představuje revoluční světovou novinku na trhu sportovní obuvi, která vznikla díky unikátní spolupráci s vědeckými experty.

Britská značka sportovního vybavení vytvořila spojení s The University of Manchester aby jako první zapracovala grafen do běžecké a fitness obuvi.

Grafen je nejtenčí materiál na Zemi, a zároveň je 200× pevnější než ocel. Poprvé byl izolován z grafitu v roce 2004 na The University of Manchester, je prvním materiálem s defacto „plochou“ 2D strukturou, díky čemuž způsobuje revoluci v mnoha technologických oblastech.

Vědci, kteří poprvé izolovali grafen (Andre Geim and Kostya Novoselov) byli v roce 2010 oceněni Nobelovou cenou za fyziku. Na jejich revolučním objevu postavila The University of Manchester průkopnické projekty zabývající se aplikací a komerčním využití v automobilovém průmyslu, medicíně a v letectví. Nyní díky inov-8 si mohou připsat další úspěch a světové prvenství: aplikaci na poli sportovní obuvi.

Michael Price, produktový a marketingový manažer inov-8, říká: „Trailoví běžci a sportovci v tělocvičnách provozují extrémní formy sportu a potřebují podešev, která jim zaručí vynikající přilnavost – grip, aby mohli efektivně pracovat na své výkonnosti. Běhají po mokrých a rozblácených pěšinách v horách nebo dřou v zapocené tělocvičně. Až moc dlouho museli sportovci platit daň za dokonalý grip, který potřebují – daň v podobě nízké životnosti. Bota s vynikajícím gripem se až doposud velice rychle opotřebovala.

Nyní, využití dechberoucích vlastností grafenu dává stopku jakýmkoliv kompromisům. Nová pryž, kterou jsme vyvinuli ve spolupráci s National Graphene Institute při The University of Manchester nám umožňuje prolomit limity přilnavosti.

Naše lehké boty z řady G-Series přinášejí kombinaci přilnavosti, pružnosti a odolnosti jakou doposud nenabídla žádná sportovní obuv. Rok 2018 jsme překřtili na ‚Rok nejlepšího gripu‘.

Nyní znamená G-Series ten nejlepší grip na světě.