Druhé vítězství v druhém díle CRAFT TEAM RUNNING running vybojoval tým Kalokagathia bratrů, dvojčat Svobodů. První červnová, už zcela letní sobota, vytvořila kulisu jejich výkonu ve Škoda Sport Parku v Plzni. David Svoboda, olympijský vítěz v pětiboji z Londýna, a jeden ze spoluorganizátorů akce tentokrát přizval do týmu opět bratra Tomáše Svobodu, triatlonistu a mistra světa v biathle, kombinaci plavání a běhu, dále reprezentačního mílaře Jana Sýkoru. Dalšího běžce Jana Fryše vystřídal pětibojař Jan Kuf, v aktuální formě po světovém poháru v Praze. Tentokrát jim to vydalo na suverénně nejlepší čas 1:03:47.

„Nešetřili jsme to, byl to bezvadný trénink v příjemné atmosféře. Jen jsem si dával pozor, abych si nezvrtnul nohu,“ říkal pak nejrychlejší z nich Sýkora, který se tu připravil na pondělní Memoriál Josefa Odložila, kde poběží jako peacemaker mílařům v tempu 2:35/kilometr…

Jeden 1,4 km dlouhý okruh vedl částečně po asfaltové dráze v parku, zčásti po polní cestě podél řeky Radbuzy, s přeběhem po kamenité hrázi u jezu a malým stoupáčkem zpět do areálu. Každý tým jich absolvoval šestnáct, každý jeho člen nejméně dva – střídá se libovolně, tak znění pravidla.

Sýkorovo tempo bylo zbytku účastníků zcela nepředstavitelné, o to víc ho ocenili. Kromě hobíků a rodinných nebo firemních týmů se tu ukázala řada známých tváří. Přemysl Švarc, bývalý triatlonista a účastník olympijských her v Londýně, nyní pracuje jako šéf odboru sportu na plzeňské radnici. „Běhám pořád, ale už mnohem míň,“ usmál se také otec dvou dětí.

Z místních radních se přidala také Jana Trůková, místostarostka městského obvodu Plzeň. Závod odstartovala, sama poctivě odběhla a ještě odměnila vítěze.

Předvedl se tu i Štěpán Šebrle, 16letý fotbalový útočník Dukly Praha a student obchodní akademie, který podpořil i mamku Evu, bývalou atletku. Táta Roman dal tentokrát přednost golfu, ale propříště by mohli sestavit hvězdné kvarteto. Ještě mladší sestra Katka také atletka a výborná fotbalistka, by čtyři úseky půlmaratonské štafety jistě zvládla. Podobně téměř kompletní tým vyslala bývalá reprezentační čtvrtkařka Naďa Koštovalová, sama stále v solidní formě.

Ještě než se připravilo slavností vyhlášení výsledků, někteří účastníci se stihli osvěžit v chladné vodě řeky Radbuzy kousek od jezu. A pak už je obratný moderátor Stanislav Bartůšek zval na pódium.

„Na výzvu na facebooku jsem loni napsal, že by si takový moc pěkný závod zasloužil ještě lepší prostředí a trať, a ono se to vyplnilo,“ pochvaloval si jeden z účastníků loňské plzeňské premiéry v Depu 2015. „Přijeďte příště zas, těšíme se na vás, budeme tam taky,“ pozval ještě běžce na rozloučenou David Svoboda na prázdniny na Lipno.

V maríně se tam poběží 24. srpna.

Kompletní výsledky najdete na www.sportovniservis.cz

Více informací najdete na www.teamrunning.cz