Šviháme to zas a znova, dneska jdeme do Rožnova! Toto heslo razí pořadatelé prvního ročníku turistického pochodu Švihák rožnovský.

Akce je naplánována na sobotu 14. září. Organizátoři věří ve vysokou účast. „Chceme zvednout lidi z gauče a děti od počítačů a tabletů,“ říká hlavní pořadatel Rostislav Bažanowski. „V cíli očekáváme více než jednu tisícovku lidí. Všichni přihlášení obdrží na startu startovní číslo se svým jménem a lázeňský oplatek, vybírat mohou z 13 tras. V cíli na náměstí TGM v Rožnově pod Radhoštěm se všichni mohou těšit na originální medaili vyrobenou ve Valašském Meziříčí, domácí klobásy ze Sedlnic, pivo anebo kofolu. Hrát zde bude countryová kapela,“ slibuje Bažanowski.

Nejdelší trasy povedou z ostravského Bělského lesa, cyklistická (65 km) a pro koloběžky (63 km). Trasa pro pěší turisty měří 58 km. Dálkoplazi po dvaceti kilometrech dorazí k přehradě Olešná a pak se vydají přes Palkovické hůrky, Hukvaldy, Frenštát pod Radhoštěm a Velký Javorník. Pak už je to na rožnovské náměstí jen z kopečka. Ten, kdo půjde z Frýdku-Místku, tak se musí připravit na 38 km dlouhou trať. Několik tras také vede přes Pustevny a mýtickou horu Radhošť.

„Samozřejmě také budeme startovat z Rožnova, lidé si zde mohou vybrat z 5 tras. Vycházet budeme z hlavního náměstí. Největší zájem ale očekáváme o trasu, která vede z Frenštátu pod Radhoštěm přes Velký Javorník. Už nyní je na ní přihlášena více než pětina všech startujících,“ popisuje organizátor akce.

Registrovat se mohou nejen jednotlivci, ale i celé rodiny včetně čtyřnohých mazlíčků, kteří také mohou mít své startovní číslo se jménem. Úřady, školy a další instituce včetně firem mohou v rámci teambuildingu ještě více upevnit na několik hodin trvajícím pochodu vztahy svých zaměstnanců a nejen to, mnozí z nich svým zaměstancům startovné zakoupí.

Tak neváhejte a registrujte se ještě dnes na www.svihakroznovsky.cz

Facebook událost https://www.facebook.com/…436543982819

Facebooková stránka pochodu https://www.facebook.com/svihakroznovsky