Tomáš Navrátil (AK Kroměříž) vybojoval stříbrnou příčku ve 32. ročníku mezinárodního silničního běhu Vnorovská desítka. Na Hodonínsku dosáhl v závodu dlouhém10 kilometrů rozloženém do čtyř okruhů, času 32:32. Tradiční srpnový sportovní podnik na jihu Moravy ve Vnorovech vyhrál v čase 31:58 Marek Hladík (BMSC Bratislava). Na třetím místě skončil Brňan Martin Kučera (Eleven Run Team, 32:52).

„Ve Vnorovech bývá vždy výborná atmosféra. Na jih Moravy se proto pokaždé rád vracím,“ těšil se na závod Tomáš Navrátil. Reprezentant kroměřížského atletického klubu si dal po červencovém mistrovství republiky v půlmaratonu chvíli od běhání pauzu. A ani v posledních dnech se nevěnoval intenzivní přípravě.

„Na startu letošní Vnorovské desítky se sešel zajímavý mix českých a slovenských soupeřů Já jsem ale v horkém počasí od sebe kvalitní výkon nečekal,“ přiznal Navrátil.

V prvním kole udával tempo Jakub Kopiar z Malacek. „Ve druhém kole však zrychlil tempo jeden z nejlepších slovenských vytrvalců Marek Hladík, který se také probojoval do čela. Atlet z Bratislavy pak náskok na vedoucí pozici pořád až do cíle navyšoval. Já jsem běžel na druhé příčce. Na konci druhého okruhu mě sice ještě na chvíli doběhl Kopiar. Jeho atak jsem však odrazil a potom už jsem si doběhl pro stříbrnou pozici,“ uvedl Tomáš Navrátil, který si v závodu na Hodonínsku otestoval nový model běžecké obuvi Asics Metaracer určený pro olympijský maraton.