Reprezentant klubu Titan Trilife Zlín David Jílek vybojoval stříbrnou příčku v Polskamanovi. Na západě Polska ve Wolsztyni dosáhl v závodu na ironmanových tratích 3,8 – 180 – 42,2 kilometru, výsledného času 9:11:14. Ze zisku zlaté příčky se radoval domácí Milosz Sowiňski (8:34:46), třetí místo obsadil další Polák Piotr Klupczyňski (9:36:12).

Jílek v závodu ve Velkopolském vojvodství zaplaval druhý nejrychlejší čas 1:00:51, na kole také zajel druhý čas 4:42:55 a rovněž druhý nejrychlejší čas 3:21:04 zaběhl i v maratonu.

Nositel barev zlínského Titan Trilife Teamu měl v Polskamanovi skvělý support. Manželku Niku, dcery Aničku a Madlenku a také rodiče otce Petra a mamku Danu.

„Divím se, že je to pořád ještě baví se mnou jezdit po závodech,“ byl před startem velmi dobře naladěný Tomáš Jílek.

„Plavání v jezeře ve Wolsztyni v porovnání s propozicemi bylo trochu delší. Proto jsem zaplaval čas lehce nad jednu hodinu. Vydařila se mi rovinatá cyklistika. Na trati z velké části zakryté stromy jsem se při jízdě na kole snažil udržet watty lehce nad 255. Ta se mi dařilo až do posledního okruhu. Potom jsem trochu zvolnil tempo, abych na závěrečný běh nevybíhal moc unavený. Na začátku maratonu jsem však měl na lídra závodu Sowiňskiho čtrnáctiminutovou ztrátu. Bylo jasné, že pokud domácí triatlonový talent neudělá nějakou zásadní chybu, tak je nereálné ho doběhnout. Proto jsem se soustředil na udržení stříbrné pozice. To se mi také podařilo,“ potěšilo i druhé místo v Polsku Jílka.

Jeden z nejlepších českých Ironmanů, který momentálně bydlí v Šumperku, hájící barvy klubu Titan Trilife Zlín v Polskamanovi skončil na druhé příčce už potřetí v kariéře.