Největší favorité ovládli 5. ročník Olympijského běhu ve Valašských Kloboukách.

Hlavní desetikilometrový závod vyhrál v čase 37:59 Milan Zvonek, před Michalem Vaculíkem (38:31) a Jiřím Markem (40:35). Čtvrtý skončil Roman Janku (43:03), pátý byl Radek Macka (52:53).

„Závod se konal na cyklostezce směrem do Brumova a zpět. Poslední 2 kilometry se běžely v terénu. Závěr se běžel do kopce,“ informoval Milan Zvonek.

Ten od začátku zvolil svižné tempo, které mu zajistilo prvenství.

„Na první místo jsem se probojoval hned po zaznění startovního výstřelu a pobyt na vítězné pozici jsem měl až do cíle pod kontrolou,“ prozradil spokojený Zvonek.

Mezi ženami v závodu dlouhém 10 kilometrů vybojovala první příčku Silvie Zvonková (43:56), před Vendulou Machučovou (46:37). Bronz brala za čas 47:03 Helena Chromeková. Eva Málková (50:27) doběhla čtvrtá a Petra Macková (56:23) obsadila pátou pozici.

Také Silvie Zvonková byla suverénní. Navíc valašskokloboucký Olympijský běh vyhrála z jeho pěti ročníků už počtvrté.

„Bylo dusno, ale v porovnání s loňským červnem se závod dobíhal v příjemném chládku,“ upozornila Zvonková.

„Trochu jsem však cítila únavu po zlínském Festivalovém půlmaratonu. Bylo to tím, že jsem čtyři dny netrénovala a také tím, že jsem ve Zlíně v jednom momentu špatně došlápla a díky tomu mám nateklý kotník. Běžet se ale dalo. Jenom jsem si musela dávat větší pozor v terénu,“ pronesla v cíli Silvie Zvonková.

Ve Valašských Kloboukách v rámci Olympijského běhu uspořádali také pětikilometrový závod. V něm v mužích získal první příčku Jan Surovec (21:37). Mezi ženami se ze zisku prvního místa radovala Eliška Čechová (28:43).