Na 1200 soviček se dnes rozdalo na posledním závodě ze série Winter Run, a to na pražské Ladronce. Každý z účastníků si tak svou medaili opravdu zasloužil, protože bojoval nejen se soupeři, ale také se silným větrem.

Od rána sice svítilo sluníčko a teploměr ukazoval 7 °C, ale pocitová teplota byla díky silnému nárazovému větru podstatně nižší. Ani tyto podmínky však nikoho z běžců neodradily a Praha se tak stala tradičně závodem s největším počtem účastníků.

Nejprve si své závody odběhaly děti a poté přišly na řadu oba hlavní závody na 4 a 8 km v parku Ladronka. V 11 hodin poslal startér na trať nejprve čtyřkaře. Zde byl nejrychlejší junior Janis Mach TJ Dukla Praha (13:46) a o druhé místo se poprali Jakub Šimek Morek.cz (14:21) a Václav Hladík (14:29). Z tohoto souboje nakonec vítězně vyšel Kuba.

Mezi ženami nejrychleji vypálila bývalá vicemistryně světa v duatlonu Ulrike Schwalbe ASC Marktrodach, kterou však postupně seběhávala Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice a na druhém kilometru ji doběhla. V druhé polovině trati se holky postupně střídaly ve vedení. Asi 500 m před cílem do toho Market kopla, urvala se tak Ulrike a doběhla si pro vítězství v čase 16:28. Pro Market to bylo letos čtvrté absolutní vítězství mezi ženami. Ulrike pak brala stříbro o 9 vteřin později (16:37). Bronzovou ženou se stala Michaela Lunáčková RUN4BEER (16:44).

V pravé poledne pak vyběhli osmičkaři, kterým už naštěstí foukalo trochu méně. Zde se jako blesk prohnal tratí Vítek Doležal Poko Running Team (28:03) a ostatním soupeřům tak nedal vůbec šanci. O druhé místo bojoval opět Kuba Šimek Morek.cz (30:16), ale tentokrát s Jirkou Chybou Nutrend Specialized (30:11), kde Jirka „nechyboval“ a udržel druhou pozici a Kuba tak zůstal bronzový.

Mezi ženami zvítězila Ivana Vávrů TJ VTŽ Chomutov (34:55), před druhou Michaelou Čípovou Rozběháme Ústí nad Labem (35:12) a třetí skončila Nikola Filková NN2022 (36:01).

Po ukončení závodů následovalo vyhlašování vítězů, oceňovali se také vítězové „Mistrovství světa“ šneků v běhu a nakonec proběhlo vyhlášení Českomoravského poháru v zimním běhu. Nejlepší běžkyně a běžci na 4 km trati jsou: Markéta Kašná, Jarmila Hastíková, Marika Hanke, Michaela Němcová, Jakub Šimek, David Kubias, David Hanke a Jan Adam Tarana. Nejlepší běžkyně a běžci na 8 km trati jsou: Michaela Němcová, Martina Mazáčová, Marika Hanke, Adéla Cekulová, Jiří Chyba, Marek Štěpán, Jan Adam Tarana a Jakub Šimek.

Velký dík tak patří celému týmu okolo Tomáše Pavla, že připravili letos opět parádní závody se skvělou atmosférou a tím Winter Run bezesporu je.

Výsledky – dospělí

Výsledky – děti