Krásně prosluněná byla dnešní Jarní desítka v Kravařích ve Slezsku. První jarní den tak přilákal po dvouleté odmlce na 79 běžců a běžkyň, aby poměřili své síly na rychlé 10 km trati, která vybízí k osobákům. Jedná se o čistě asfaltovou rovinatou trať vedoucí po cyklostezce na Kutsko-Zábřežských lukách se startem a cílem v areálu Olšinky.

Závod je rovněž zařazen do Prajzsko-Opavské běžecké ligy. V deset hodin dopoledne tak bylo odstartováno.

Ihned po startu se zbytku poli urvala dvojice Petr Muras SSK Vítkovice a Roberto Dimicoli, které stíhal Ondřej Dominik MK Seitl Ostrava. Po druhém kilometru se Petr začínal Robertovi pomalu vzdalovat a na otočce v Zábřehu běžel již svůj závod a v čase 32:50 si s přehledem doběhl pro vítězství. Třičtvrtě minuty za ním finišoval v čase 33:34 stříbrný Roberto a pro bronz si zkušeně doběhl Ondra Dominik (35:29).

Mezi ženami se dnes žádné drama nekonalo a roli favoritky potvrdila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice, která si doběhla pro vítězství ve svém novém osobáku 40:32. Druhá skončila Marie Vybíralová (42:24) a třetí příčku obsadila Kristýna Otevřelová TJ Liga 100 Olomouc (43:32).

Okolo jedenácté bylo odběháno a následovalo vyhlašování vítězů napříč všemi kategoriemi. Kdo chtěl, tak zakousl domácí buchtu či muffina a pro všechny byl připraven také oplatek a čaj. Všichni si dnešní závod hodně pochvalovali, a to hlavně kvůli krásnému jarnímu počasí a perfektní organizaci ze strany Prajzského běžeckého klubu Kravaře.

Výsledky