Již čtvrtým závodem dnes pokračoval Zimní běžecký pohár „karvinskeho reviru“ a to v Albrechticích, kde se konalo Mistrovství revíru. V sobotním slunečném dopoledni tak na všechny čekal kopcovitý 7 km dlouhý asfaltový okruh místními ulicemi.

V deset dopoledne odstartovala necelá padesátka závodníků, aby zabojovala o cenné body do poháru. Hned po startu šlo do čela závodu trio Szymanik, Waloszek (oba Atletika Havířov 1965), Cívela Titan Trilife. V první třetině trati se však Adam Szymanik svým soupeřům urval a s přehledem si doběhl v čase 23:25 pro vítězství. To o druhém místě ještě kilometr před cílem nebylo rozhodnuto, kdy Vašek Waloszek a Petr Cívela běželi spolu a rozhodovaly až poslední metry, do kterých více sil zbylo Waloszkovi a doběhl si pro druhé místo (24:21), bronz bral tedy Cívela (24:35).

Nejrychlejší ženou se dnes stala Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (30:55), která zvítězila stylem start-cíl. Druhá za ní doběhla Ivana Zbořilová BK SAK Karviná (32:14) a třetí Jana Kilarová MK Seitl Ostrava (36:25).

Po zdolání tratě na všechny čekala v areálu místního fotbalového klubu, kde bylo dnes zázemí, start a cíl celé akce, k zakousnutí domácí buchta a občerstvení. Po doběhnutí posledního závodníka se vyhlašovali mistři a mistryně revíru, pro které byly připraveny krásné medaile. Na závěr proběhlo losování tomboly a poté se všichni mohli odebrat na zasloužený oběd.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného