Již po osmé v řadě zavítal do Ostravy závod ze série běhů Winter Run, který se letos nese ve znamení tučňáků. Team Tomáše Pavla tak dovezl opravdu arktické, větrné a chladné počasí. Ale ani to neodradilo pětistovku závodníků, aby opět poměřili své síly na 4 km a 8 km trati v Komeňáku, kde po nočním větru byla místy trať ještě namrzlá a poseta spadanými větvemi.

Start a cíl byl tradičně na Prokešově náměstí a pro všechny byla otevřena Ostravská radnice, aby se měli závodníci, kde ohřát. V deset dopoledne si nejprve zazávodily děti, a to na čtyřstovce a osmistovce.

V jedenáct dopoledne přišel na řadu první hlavní závod, a to čtyřka. Zde šel od začátku do vedení Roman Prus SSK Vítkovice, který dnes v čase 14:32 zvítězil stylem start-cíl. Toho celou dobu naháněl, ale nedohnal dnes druhý Martin Písař ML Tuning-CykloTrenér.cz (14:52), který však hned po startu spadnul. O třetí příčku svedli souboj do posledních metrů David Kubias Běžeckétrénin­kyonline (15:01) a Otto Císař NN Night Run Team (15:02), ze kterého vyšel o pouhou vteřinu vítězně Kubias.

To mezi ženami si brousila zuby na zlatý hattrick po sobě v řadě Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná, které bohužel překazila plány dnešní vítězka Nikola Škultetyová SDH Staré Město (16:11), která zvítězila také stylem start-cíl. Osm vteřin za ní doběhla druhá Kašná (16:19). Třetí příčku obsadila Iva Zbořilová BK SAK Karviná (17:27).

V závodě rodinných týmů zvítězili Martina a Míša Mazáčovi NN Night Run Team. Druhý flek obsadili Martin a Hynek Svobodovi Tací draci, Svoboďáci a třetí skončili Lucie a Michal Olejníčkovi Mattoni Free Run Olešná.

V pravé poledne dostala slovo „královská disciplína“ osmička. Tady od samého počátku po celou dobu závodu spolupracovala vedoucí trojice Jan Vaníček ŠBV, David Mikala AKEZ Kopřivnice a Roman Prus SSK Vítkovice. O vítězi se tak rozhodovalo až v posledních metrech, kdy zvítězil Vaníček (29:18), pouhé dvě vteřiny za ním doběhl Mikala (29:20) a bronz zbyl na Pruse (29:33).

Nejrychlejší ženou se stala Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (33:20), která si tak spravila chuť po čtyřce. Druhá za ní doběhla Martina Mazáčová NN Night Run Team (33:36) a třetí skončila Petra Vargová SPORTRACES (34:40).

V souboji štafet na 2×4 km zvítězily Nikola Škultetyová a Katka Hilová NN Night Run Team. Druhá skončila štafeta RunVous Lukáš Mlýnek a Přemek Rygel a bronz na krk si pověsili Ostraváci David a Lucie Georgiou.

Na každého účastníka čekala v cíli krásná tučňáčí medaile a bohaté občerstvení. Závěr závodního dopoledne patřil vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny medaile a ceny od partnerů akce.

Absolutní vítězové v mužské a ženské kategorii na osmičce navíc obdrželi voucher na libovolný závod série RunCzech. Příští týden se tak série Winter Run přesouvá do Smetanových sadů do Olomouce.

Výsledky