Loňský český šampion ultratrailu Lukáš Kozlík (na foto st. č. 13) obhájil prvenství v pražském běhu Prokopským a Dalejským údolím nazvaným podle autora zdejší dominanty – vyrovnávací vodárenské věže architekta Karla Hubáčka – Hubáčkova dvacítka. Kozlík zde vyhrál již v letech 2017 – 2019 a vloni a nejlépe běžel pod 1:20. Nečekaně závod zpestřil borec od Hradce Králové.

Ze Stěžer dorazil nejlepší vytrvalec Hradecka Drahomír Randa se svým kámošem. „Pepa mě nalákal na tento běh a je škoda, že neběží, ale dal si v sobotu půlmaraton, tak to chápu. Před závodem mi udělal pěkný výlet po zdejším okolí, takže jsem zvědav na zdejší trať. Vypadá to tady dost členitě a dost punk.“

Mezi pravidelné bedničkáře Hubáčkovi dvacítky patří další Východočech Petr Martinovský, ultrák, který byl třeba vloni druhý v Týnišťských šlápotách na 130 kilometrů. Vloni doběhl v Hubáčkově dvacítce čtvrtý. „Je dobře, že jste přijeli, aspoň někdo toho Lukáše prožene,“ okomentoval příjezd nečekané konkurence. A jak Petr řekl, tak to i bylo. „Myslel jsem, že poběžím s Martinovským, ale jeho tempo se mi zdálo pomalé, tak jsem vyrazil za Kozlíkem,“ řekl k průběhu závodu druhý Randa (1:24:17).

„Soupeř byl fakt dobrý a vydržel se mnou běžet tři čtvrtiny závodu. Až v závěru jsem mu cuknul,“ řekl vítězný Kozlík (1:23:33).

V souboji o třetí místo se situace na trati několikrát měnila a nakonec v koncovce uspěl Karel Svoboda (na foto běží vedle Kozlíka) – 1:30:50 před Martinovským 1:31:02 a Peterem Meckem – 1:30:14.

Soutěž žen vyhrála za 1:37:19 Lucie Davidová, celkově byla na 11. místě. Druhá Romana Lojková dala 1:38:13 a třetí Tereza Kubíčková 1:40:54. Čtvrtá byla další známá ultra běžkyně Michaela Mertová za 1:52:04.