Jedním z novějších závodu Iscarex poháru je Běh na Palici, který pořádají v Rybníku u České Třebové.

K názvu závodu – Palice (613 mnm) je vrch v okrese Ústí nad Orlicí v Pardubickém kraji. Je to nejvyšší vrchol Třebovských stěn. Název pravděpodobně pochází od skalních výběžků nacházejících se v Třebovských stěnách, jež mohou z povzdálí připomínat palici.

Takže se běželo cestou i necestou na okruhu o délce 12,5 kilometru se součtem stoupání 312 metrů. Nejdříve se musel zdolat sousední bezejmenný vrchol ve výšce 593 mnm, což byla cca polovina závodu a většinou furt do kopce, a z něj se seběhlo k červené značce a po ní se zdolala Palice. Z ní se šlo opět mimo turisticky značené cesty, ale ne rovnou do cíle. Kilák a něco před metou hodili pořadatelé ještě jeden kvalitní výběh a seběh.

Absolutním vítězem se za 51:09 stal Lukáš Kovář, který byl v cíli o pouhé tři sekundy dříve než Marek Fajfr, oba startovali za Ústí nad Orlicí. Celkově třetí byl Michal Kubišta, druhý muž Poháru D35, za 52:37.

Nejlepší ženou na celkovém patnáctém místě byla juniorka Aneta Čípová za 62:59. Celkově druhá byla vítězka veteránek nad 45 let Anna Kovářová, maminka vítěze, za 66:05.

Hvězdné obsazení měli muži nad 50 let, které vyhrál šedesátník Aleš Stránský za 57:30 před Martinem Vackem 59:15 a za mlada republikovým šampionem v maratonu Vaškem Ožanou z Nového Města na Moravě 63:03 (na foto).