Za krásného slunečného počasí se v nedělním dopoledni ve Frýdku-Místku opět závodilo. Konal se zde již 15. ročník Běhu mezi náměstími, který byl dalším závodem Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru a cen mládeže a přilákal na 290 běžců a běžkyň. Všichni dospělí účastníci tak absolvovali 4,7 km asfaltu z Místeckého náměstí Svobody na Frýdecké Zámecké náměstí a zpět s celkovým převýšením 70 m.

Děti, žactvo a mládež závodili okolo náměstí Svobody, kde na ně čekaly okruhy od 200 po 1100 m. Zde až na pár výjimek ovládli všechny distance závodníci domácího Slezanu Frýdek-Místek.

Role startéra hlavního závodu se ujal primátor Frýdku-Místku pan Petr Korč a v jedenáct hodin dopoledne vyslal všechny na trať.

Od samého začátku šel do čela závodu Honza Hlavatík Jump Sport FM, který dnes nenašel přemožitele a v čase 16:09 zvítězil stylem start-cíl. To o druhou příčku se bojovalo až do posledních metrů, kdy o pouhou sekundu zvítězil domácí závodník, dnes stříbrný Krystian Zahraj TJ Slezan Frýdek-Místek (16:33) nad bronzovým Markem Škapou MK Seitl Ostrava (16:34).

To mezi ženami běželo společně až na Zámecké náměstí trio Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná, Kateřina Krtková a Barbora Bystřičanová, obě TJ Slezan Frýdek-Místek. Po otočce a následném seběhu se nejprve urvala Krtková, která si následně doběhla v čase 18:11 pro vítězství. Poté Kašná zaútočila na Bystřičanovou, ta však její atak zachytila a zhruba 800 m před cílem si vzala druhou pozici zpět a až do cíle jí udržela a finišovala v čase 18:23. Cílový čas bronzové Kašné byl 18:29.

V pravé poledne za odbíjení kostelních zvonů proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny medaile, medové ceny od Marlenky a dárkové tašky.

Absolutní medailisté obdrželi také poháry a první muž a žena navíc tradiční soudek uřehtaného piva od Koníčka. Velký dík patří statutárnímu městu Frýdek-Místek a oddílu TJ Slezan Frýdek-Místek, že opět pro všechny připravili parádní proběhnutí se městem.

Výsledky